Do nové sezóny s inovací! Precol Aréna má nový povrch

Dvanáctileté éře modrého povrchu Sport Court - Power Game, na kterém mečouni hráli svá domácí utkání, je nyní konec. Díky investici města Plzně si plzeňští hokejbalisté již brzy budou moci vyzkoušet zbrusu nový povrch. Jedná se o povrch Bergo Ultimate Plus, který je výrazným upgradem svého předchůdce, který zdobil halu v letech 2008-2011.

Pokládka a navázané instalační práce probíhají dle plánu, poslední fáze jsou naplánované k 31. 7. 2023. Do 4.8. proběhne předání díla investorovi a hned nato budou moci mládežníci a muži HBC Plzeň vyzkoušet novinku, ze které má celá plzeňská hokejbalová komunita velikou radost! Je zcela na místě poděkovat Městu Plzeň, zejména pak primátorovi Mgr. Romanu Zarzyckému, který v prosinci loňského roku slíbil realizaci výměny povrchu. Ta se právě a díky podpoře města stává realitou.

Pojďme si nyní představit Bergo Ultimate Plus. V linii Bergo se jedná o nejnovější povrch čtvrté generace, svými prvky se tak logicky odlišuje od svých předchůdců. „Jedná se o nový, vysoce odolný model proti poškození díky silné struktuře spodního žebrování. Od předchozího se liší právě tou robustností struktury, dále tento model už nepotřebuje dilatační pásky oproti modelu z roky 2007. Výběr co nejoptimálnějšího povrchu byl dlouhý a pečlivý a zapojili se do něj i naši hráči. Myslím, že jsme vybrali dobře.“ popisuje Ultimate Plus a cestu k tomuto modelu předseda klubu Josef Kadaně.

V rámci pokládky povrchu bude instalována také tlumící gumová podložka, která slouží jako ochrana kloubního aparátu sportovců. Oproti předchozímu povrchu bude takéna ploše pouze hokejbalové značení.