Dorostence čeká Memoriál Libora Topolánka. Prestižní turnaj hostí Lužiny

Memoriál Libora Topolánka je klasickým předsezónním turnajem mládežnických družstev, který hostí HC Kert Park Praha. Ačkoliv kategorie, ve které se zápolí, se pravidelně mění, mečouni zůstávají tradičním účastníkem. Letos se o zlato na Memoriálu bude bojovat v dorostenecké kategorii. FOTO: HC Kert Park Praha.

Kromě domácího Kertu a Plzně se na Lužinách představí celky ústecké Elby, Hradce Králové a pardubického Svítkova. Každý ze zúčastněných týmů má v kádru mistry světa z Liberce 2023 v kategorii U16. Pro nově složený plzeňský tým, který od nového ročníku povede Josef Kadaně, se tak bude jednat o velmi kvalitní prověrku.

„Chceme zapojit všechny hráče. Na turnaji nám půjde hlavně o herní praxi. Počítám, že turnaj nám ukáže, na co se budeme muset více zaměřit, v čem jsme naopak solidní. Půjde také o seznámení se soupeři, osobně je tolik v této kategorii neznám,“ říká Kadaně, který se po letech v kategorii žáků vrací do dorostenecké extraligy. Část hráčů soupeřů ale zcela neznámou nebude. Na loňském finále starších žáků se Plzeň potkala hned se dvěma víkendovými soupeři – Kertem a Hradcem Králové.

Pro Kadaněho svěřence nepůjde o první herní přípravu. Ta ročníkům 2007, 2008 v podstatě začala duely proti kanadským reprezentacím na konci loňského ročníku. V kompletním počtu již dorostenci nastoupili 18. srpna, kdy v píseckém areálu porazili Prachatice 7:1. Nutno podotknout, že Plzeňané měli před zápasem pouze jeden trénink na novém povrchu.

Zmínění soupeři budou pořádným testem pro mladé mečouny. Každý z týmů na turnaji odehraje po čtyřech utkáních, ze kterých vzejde konečné pořadí. Pokud nějaký ze zápasů nebude rozhodnutá v základní hrací době, následuje pětiminutové prodloužení 3 na 3 a případná samostatná střílení. Organizátoři si rovněž přichystali individuální ocenění. Vyhlášen bude nejlepší útočník, nejlepší obránce, nejlepší brankář a nejužitečnější hráč turnaje.

HBC Plzeň vstoupí do turnaje duelem v sobotu 26. srpna proti Svítkovu (11:45). V neděli pak celý turnaj završí od 17:00 proti ústecké Elbě.