Známe extraligové rozpisy. A-tým se v Precol aréně poprvé představí 16. září

Již tuto sobotu vstoupí do mužské extraligy plzeňský A-tým. Do mládežnických extraligových soutěží potom HBC Plzeň pošle juniory a dorostence. Známe rozpis soutěží všech tří týmů? Proti kterým týmům budou mečouni hrát a kdy je čekají domácí premiéry?

A-tým: Příjemná série čtyř domácích zápasů v listopadu

Mužská extraliga se odehraje v totožném složení, jako v ročníku 2022/23. Sestoupivší Hradec Králové zakoupil extraligová práva od Poličky a dál zůstává v nejvyšší soutěži. Zatímco loni měli mečouni dva výjezdy na půdu nováčka (Svítkov Pardubice, Prachatice), letos je žádná novinka nečeká. Nejdále to mají tradičně do Karviné, nejblíže do Dobřan.

Na podzim sehrají svěřenci trenérů Edla a Čapka celkem 14 utkání rovný počet na domácím a venkovním hřišti. Soutěž otevřou 2. září v Ústí nad Labem. O týden později se vydají do Hostivaře a domácí premiéru v ročníku 2023/24 si odbytou 16. září od 14:00 proti vicemistrovi z Letohradu. Plzeňské hokejbalové fanoušky bude na podzim zajímat především časový úsek od 11. do 25. listopadu, kdy Plzeňané postupně přivítají Kert Park, Ústí nad Labem, Karvinou, Hostivař.

Kompletní rozpis zápasů

Junioři: Návrat mezi vrstevníky, mečouny ovšem čeká těžký start

Plzeňští junioři se po roční anabázi v 1. lize mezi muži vrací do mládežnických vod a opět budou součástí juniorské extraligy. Ta se na podzim odehraje v oddělených skupinách Západ, Východ. V každé skupině bude zápolit sedm družstev. Soupeřem Plzně budou na podzim berounští Kelti, Kladno, Prachatice, Rakovník, Rebel Praha a Ústí nad Labem. Podzimní výsledky pak určí program plzeňského týmu pro jarní část, kdy už se mezi sebou potkají týmy napříč skupinami.

Tým vedený trenéry Kastnerem a Štulcem si na svůj první domácí duel bude muset počkat až do poloviny října. Vzhledem k výměně pořadatelství odehraje prvních pět utkání v pozici hostujícího týmu. Do soutěže vstoupí plzeňská juniorka 9. září v Prachaticích.

Kompletní rozpis zápasů

Dorost: 25 zápasů jistých, pokračuje rozdělení na Východ a Západ

Také dorostenecká extraliga pokračuje v zavedeném módu Východ a Západ. Mečouni nastoupí v jedenáctičlenné skupině Západ. Čekají je především výjezdy na jih Čech, odkud je hned šest celků soutěže. Zavítají také na sever Čech (Ústí nad Labem) do Kladna nebo Berouna. Poslední soupeř je téměř za humny Precol Arény, je jím Třemošná.

Soutěž plzeňským dorostencům začíná až v neděli 17. září v Jindřichově Hradci. Domácí premiéru na novém povrchu si mečouni užijí 1. října ve 3. kole soutěže, soupeřem bude Zliv. Celkem v součtu se zápasy nadstavby odehrají Plzeňané zcela jistě 25 zápasů. Navážou-li na výkony v minulých sezónách a probojují se na finálový turnaj, celkový počet soutěžních zápasů se ještě navýší.

Kompletní rozpis zápasů