Mečouni v sobotu zahájí novou sezónu, o první body se utkají s Ústím nad Labem

Na začátku září už startuje další ročník Extraligy mužů. Mečouni v úvodu nové sezóny odehrají dvě venkovní utkání, nejprve vyjedou do Ústí nad Labem. Oba týmy budou chtít vstoupit do další sezóny úspěšně a nebude je čekat nic lehkého. O víkendu mají turnaj také starší žáci, mladší se představí na Fair Cupu.

Sobota 2. září: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň od 15:00

Novou sezónu začnou mečouni v severních Čechách, kde budou bojovat o první body. Oproti poslední sezóně se změnil systém soutěže a už se nebudou hrát zápasy o udržení Extraligy. Do play off postoupí osm nejlepších týmů po základní části, mužstvo na dvanáctém místě sestoupí do 1. Ligy. Plzeňští se tak po minulých nepříliš povedených sezónách budou snažit dostat do play off. S tímto cílem půjde do sezóny také Ústí, které v minulém ročníku bylo blízko postupu do semifinále, v rozhodujícím zápase čtvrtfinále ale nestačilo na Letohrad.

Plzeňští hokejbalisté se na novou sezónu poctivě připravovali. V letní pauze také sehráli dvě přípravná utkání. V rámci soustředění v Písku poměřili síly s Prachaticemi, které porazili 3:1. Poté nestačili na pražský Kert Park, ale na nedostatcích pracovali ještě před soutěžními zápasy. Ústečtí hráči se před sezónou představili na Páňa Cupu, kde se utkali se švýcarským týmem SHC La Chaux-de-Fonds, českou reprezentací mužů, Hradcem Králové a Kladnem. Na tradičním mezinárodním turnaji skončili čtvrtí.

V minulé sezóně byl ve vzájemných zápasech vždy úspěšnější domácí tým. Na severu Čech se Plzeňští ani jednou neprosadili a Ústečtí vyhráli 3:0. V plzeňské hale se pak hosté ve druhé třetině dostali do vedení, třetí se jim ale nevydařila, mečouni v úvodu srovnali a poté skóre navyšovali, nakonec zvítězili 4:1.

Před novou sezónou se na trenérskou lavičku k A-týmu přesunul Vít Čapek st. Naopak v podzimní části bude týmu z důvodu studijní stáže v zahraničí chybět Vít Lokajíček, kvůli zranění na začátku nenastoupí David Smejkal a pokračovat nebude Michal Galla. Výrazné posily formou nakupování hráčů Plzeň ani Ústí nepřivedly a v sezóně se budou spoléhat především na své odchovance. Obě mužstva mají v kádrech také juniorské medailisty z mistrovství v Liberci.

Utkání můžete sledovat živě na Hokejbal TV nebo v textovém online přenosu zde.

Starší žáci vyjedou do Blovic, mladší do Hostivaře

O víkendu vyběhnou na hřiště také starší žáci, v Blovicích mají na programu turnaj. V sobotu v 10:00 do něj vstoupí s Blovicemi, ve 14:00 budou pokračovat s Hostivaří. V neděli v 10:00 poměří síly s Chomutovem, ve 14:00 s pražskými Rebely a v 16:00 s Českými Budějovicemi.

Mladší žáci budou v neděli bojovat v Hostivaři na Fair Cupu. V letošním ročníku se turnaje zúčastní čtyři týmy. Plzeňští hráči se nejprve v hokejbalovém areálu v Hostivaři potkají od 11:15 s Pardubicemi, ve 13:45 s Hostivaří a v 15:00 s berounskými Kelty.