Mečouni vyjedou do Pardubic, oba týmy čeká souboj o první výhru

O víkendu odehraje A-tým další venkovní utkání, tentokrát bude bojovat s Pardubicemi. Mečouni ani hráči z východu Čech ještě v letošní sezóně nevyhráli. Nyní se tak utkají o první body a někdo už si zapíše vítězství. Do sezóny vstoupí také starší žáci a na hřiště vyběhnou i ostatní mládežnické týmy.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Pardubice – HBC Plzeň, sobota 23. září od 16:00

Mečouni patří ke třem týmům, které v letošní sezóně zatím nezískaly žádný bod. V úvodním utkání na hřišti Ústí nad Labem prohráli 1:4, v dalším nestačili na Hostivař (0:5). Minulý týden se poprvé představili na domácím hřišti, kde se utkali s Letohradem. Hosté šli do vedení už ve druhé minutě, plzeňští hráči mohli zareagovat v přesilových hrách, ale skóre se měnilo až ve druhé části, kde nejprve hokejbalisté z východních Čech odskočili na rozdíl dvou branek. Na to mečouni zanedlouho zareagovali a až do závěru bojovali. Další míček už ale Křemenák za svá záda nepustil, naopak v poslední minutě si hosté tři body pojistili a vyhráli 3:1.

Podle představ se začátek sezóny nevydařil ani Pardubicím. Do nové sezóny vstoupily zápasem s Hradcem Králové, jenž zvítězil 2:1. Další týden se potkaly v pardubickém derby se Svítkovem. Také v tomto zápase pardubičtí hráči podlehli jednobrankovým rozdílem (5:6). V minulém souboji poměřili síly s Kladnem. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané, třetí třetina se ale pardubickým hokejbalistům nevydařila, obdrželi v ní tři góly a nakonec prohráli 1:4.

Na hřiště Pardubic vyjeli minulý rok mečouni v oslabené sestavě. Nepovedl se jim závěr první třetiny, kde se soupeř prosadil čtyřikrát. Ve druhé části padl na obou stranách jeden gól, ve třetí patnáctiminutovce Plzeň zase inkasovala čtyři trefy a odvezla si prohru 1:9. V domácím prostředí už se jí dařilo více. Jednobrankovou ztrátu smazala osm vteřin před první přestávkou, ve třetí části pak skóre nejprve otočila, za chvíli šli do vedení zase hosté, ale stav v napínavém souboji ještě Plzeň srovnala a utkání šlo až samostatných střílení, kde druhý bod vystřelil Pardubicím Česák.

Plzni se zatím nedaří v produktivitě, ve třech zápasech vsítila dvě branky, postarali se o to Martin Kunzmann a Michal Matoušek. Z pardubických hráčů jsou s dvěma kanadskými body nejproduktivnější Josef Česák (2+0) a Nicolas Langr (1+1).

Zápas můžete sledovat v online zápisu o utkání na webu hokejbal.cz.

Program víkendu:

Sobota 23. září 2023

A-tým: Pardubice - Plzeň (16:00)
Junioři: Rebel Praha - Plzeň (11:00)
Starší žáci: Plzeň - Třemošná (11:00)

Neděle 24. září 2023

Dorost: Prachatice - Plzeň (13:15)
Mladší žáci: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (14:00)