A-tým čeká ve státní svátek západočeské derby, představí se doma

Mečouni pokračují v CROSSDOCK Extralize západočeským derby ve státní svátek. Na domácím hřišti ve čtvrtek přivítají Dobřany. Plzeňští hráči se budou snažit navázat na výhru z Pardubic a zapsat další body. Soupeř v letošní sezóně ještě úspěšný nebyl a bude bojovat o první vítězství. Na hřiště vyběhnou také junioři.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany, čtvrtek 28. září od 11:00

Ve druhém domácím utkání čeká mečouny západočeské derby. V neúplné tabulce se plzeňští hráči zatím nacházejí na devátém místě. Na svém kontě mají tři body, které vybojovali minulý víkend v Pardubicích. Vydařila se jim první třetina, kde se ujali dvoubrankového vedení. V další části pak jeden gól inkasovali, ale těsný náskok už si pohlídali a vyhráli 2:1. V úvodu sezóny nejprve nezvládli utkání v Ústí nad Labem (1:4) a Hostivaři (0:5). V minulém domácím zápase nedokázali využít šance a na Letohrad nestačili (1:3).

Dobřany mají odehráno o utkání méně a na první body ještě čekají. V úvodním souboji těsně prohrály s Hradcem Králové (1:2), další týden se jim nedařilo ve Svítkově, kde podlehly 3:6. Minulou sobotu se v domácí hale potkaly s Kladnem. Vedení se ujaly v páté minutě, hosté poté snížili, ale před první přestávkou si dobřanští hráči vzali vedení zpět. Poté soupeř odskočil ve druhé třetině, když se prosadil třikrát. Ve třetí patnáctiminutovce ještě upravil skóre jednou trefou a porazil domácí 5:2.

V minulé sezóně se ve vzájemných zápasech dařilo domácím týmům. Dobřanští hokejbalisté šli ve své hale v první třetině do dvoubrankového náskoku, ve druhé patnáctiminutovce vedení navýšili. Plzeňští pak snížili na rozdíl jednoho gólu, v poslední minutě základní hrací doby si dobřanští hráči výhru pojistili. Oba celky se poté potkaly v závěru základní části. V šesté minutě otevřeli skóre hosté a těsné vedení drželi až do třetí třetiny. V té se pak třikrát prosadila Plzeň a zvítězila 3:1.

V úvodu sezóny se v plzeňském dresu zatím prosadili tři hráči. Dva góly má na svém kontě Martin Kunzmann, který v minulém utkání vstřelil vítěznou branku. V Dobřanech zatím nejvíce kanadských bodů posbíral Jan Matoušek (1+2). V plzeňské brance nastupují Petr Kráčina a Vít Čapek. Ten se v minulém duelu blýskl úspěšností zákroků 96,55 %. Na straně Dobřan má dva odchytané zápasy Ondřej Kuchař, jeden Marek Hájek.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program týdne:

Čtvrtek 28. října 2023

A-tým: Plzeň - Dobřany (11:00)
Junioři: Kladno - Plzeň (13:00)

Sobota 30. září 2023

A-tým: Prachatice - Plzeň (15:00)
Starší žáci: Blovice - Plzeň (11:00)

Neděle 1. října 2023

Dorost: Plzeň - Zliv (11:00)
Mladší žáci: Stříbro - Plzeň (10:00)