Další venkovní duel. Plzeňský A-tým se představí v Prachaticích

Extraligový rozpis je v závěru měsíce září nabitý. Ve čtvrtek mečouni sehráli západočeské derby proti Dobřanům, v sobotu je čeká výjezd do Prachatic. Prolomit nízkou produktivitu budou chtít proti nejvíce inkasujícímu celku soutěže. K zápasům se připraví také mládežnické týmy. Domácí premiéra čeká v neděli dorostence.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Prachatice – HBC Plzeň, sobota 30. září 2023 od 15:00

Plzeňané se do Prachatic vrátí téměř po pěti měsících. Na poslední vzájemné utkání mají dobré vzpomínky. Oba týmy se potkaly v rámci nepříjemného play-down. Mečouni tehdy vyhráli 3:0 na zápasy, zvládli tak i poslední, nejtěžší, krok na hřišti soupeře. Prachatice se poté zvádly oklepat a i přes nepříznivý vývoj série s Hradcem Králové udržely extraligovou příslušnost i pro nadcházející ročník.

Celkově v sobotu půjde o již šesté vzájemné utkání v roce 2023, pokud připočteme zápas základní části z jara loňského roku a přípravné utkání z píseckého soustředění Plzeňanů v srpnu. Mečouni v Písku zvítězili 3:1, na obou stranách ale dostala prostor řada juniorských hráčů a výsledky z přípravy netřeba přeceňovat.

Ani jedna ze stran nepůjde do zápasu s tím, že bude prodlužovat vítěznou sérii. Prachatice z dosavadních pěti utkání dosud nevyhráli. Jediný bod získali za porážku 4:5 po prodloužení z domácího zápasu proti Karviné, ve státní svátek se představili na Kladně. Po dvě třetiny držely vyrovnaný stav, ale nakonec podhehli Středočechům 1:6. Mečouni ve čtvrtek hostili dobřanský celek a rovněž si z něj odnesli porážku 1:2 po prodložení.

Statisticky potom půjde o duel nejméně skórujícího týmu (Plzeň s pěti góly), proti dosud nejvíc inkasujícímu týmu (Prachatice, 25 inkasovaných branek). Mečouni si v domácích zápasech s Letohradem a Dobřany dokázali vytvořit řadu slibných příležitostí, ve výsledku ale vstřelili pouze po jedné brance. Dokáží nyní vyzrát na Tomáše Pixu nebo Filipa Stankaye, který se podílel na jediném prachatickém vítězství proti Plzni na začátku loňského jara?

Plzeňskou produktivitu by naopak mohl oživit příchod Davida Michela, který odehrál dvě utkání s bilancí 1+1, ve spolupráci s Jakubem Vobrubou a Martinem Kunzmannem ukázali, že si dokáží na hřišti vyhovět. Dokáží mečouni překonat dosavadní potíže s produktivitou a dokáží Prachatice porazit?

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde

Program týdne:

Sobota 30. září 2023

A-tým: Prachatice - Plzeň (15:00)
Starší žáci: Blovice - Plzeň (11:00)

Neděle 1. října 2023

Dorost: Plzeň - Zliv (11:00)
Mladší žáci: Stříbro - Plzeň (10:00)