Loňská sezóna nám dala hodně, je rád za zkušenosti z 1. Ligy David Slezák

Junioři vstoupili do letošní sezóně dvěma vysokými výhrami, minulý týden ale těsně nestačili na Kladno. V každém zápase se do statistik zapsal David Slezák, který ve státní svátek odehrál také utkání za B-tým na Českém poháru a v sobotu bojoval s A-týmem. Plzeňský útočník se rozpovídal nejen o tom, zmínil také návrat do juniorské extraligy. Foto: SK Kelti 2008

Davide, minulý týden jsi nastoupil za juniory, A-tým a B-tým a odehrál tři utkání. Jak sis užil nabitý hokejbalový program?
Zápasy jsem si užil. Vždy jsem rád za každou šanci, kdy můžu hrát.

Nejprve jsi ve čtvrtek odehrál zápas s juniory na Kladně, kde jste po dvou vysokých výhrách těsně prohráli. V čem bylo utkání rozdílné od těch úvodních?
Kladno má zkušený tým a spoustu mladých talentovaných hráčů. A věděli jsme, že to bude těžší zápas než v prvních dvou kolech.

Soupeř se vždy na začátku třetiny dostal do vedení, vám se podařilo dotahovat, ale na branku ve čtyřicáté druhé minutě už jste neodpověděli. Co chybělo k vyrovnání?
Nepodařily se nám vstupy do třetin a to rozhodlo, protože jsme museli pokaždé dotahovat. Na konci jsme soupeře tlačili a ke gólu nechybělo moc, jedině přesnější koncovka.

Do juniorské extraligy jste se s týmem vrátili po roce. Minulou sezónu jste sbírali zkušenosti v 1. Lize. Jak se za působením v mužské soutěži ohlížíš?
Myslím si, že loňská sezóna nám hodně dala. 1. Liga je rychlejší a samozřejmě taky náročnější na fyzickou připravenost. Bylo fajn si vyzkoušet mužský hokejbal.

Nyní jste zase v nejstarší mládežnické kategorii. Vidíš nějaké velké rozdíly mezi soutěžemi?
V juniorce se dělá více chyb a padá i víc gólů, protože je větší chuť do hry. Hráči zkouší svoje schopnosti a co jim soupeř dovolí. V 1. Lize je hra jednodušší a rychlejší. Hráči tolik nedělají zbytečné chyby.

Ve státní svátek jsi ještě oblékl dres plzeňského B-týmu a v rámci Českého poháru jste v prodloužení porazili tým Mašiny Kladno, kde se objevili někteří bývalí extraligoví hráči. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Zápas nebyl vůbec jednoduchý, bylo vidět, že soupeř má hodně zkušeností. Ale myslím si, že rozhodla naše aktivita a chuť vyhrát.

V sobotu ses s A-týmem představil v Prachaticích, v naší nejvyšší hokejbalové soutěži jsi hrál letos poprvé. Jak vnímáš tuto příležitost?
Že budu hrát, jsem se dozvěděl den před zápasem. Ale vždy jsem rád za každou příležitost, která se naskytne.

O víkendu budou soutěže pokračovat, s juniory vyjedete do Rakovníka, který zatím na první body čeká. Jaký vyhlížíš zápas?
Myslím si, že soupeř bude hrát nepříjemný hokejbal. Ale když budeme hrát naši hru, tak vyhrajeme, nesmíme se přizpůsobit.