Preview: Žáky čekají domácí souboje, ostatní mládežnické kategorie se utkají venku

Nabitý hokejbalový program pokračuje dalšími zápasy, o víkendu bude mít volno jen A-tým. V Precol Aréně budou bojovat žáci a B-tým, ostatní se představí na hřištích soupeřů. Juniory čeká souboj s Rakovníkem, dorost bude chtít prodloužit vítěznou sérii na Kladně. Přípravka zamíří na turnaj do Blovic.

Starší žáci ve druhém domácím utkání v letošní sezóně přivítají Písek. Mečouni zatím odehráli dva zápasy. Nejprve se v domácím prostředí radovali z vysoké výhry, když porazili Třemošnou 13:2. Další týden se po výsledkově vyrovnané první třetině zase rozstříleli, z Blovic si přivezli vítězství 10:4. Také písečtí hráči zatím neztratili ani bod. V neúplné tabulce se nacházejí na prvním místě, mají už ale odehrané čtyři zápasy. V posledních třech soubojích vyhráli velkým rozdílem, minulý týden vybojovali tři body v duelu proti Prachaticím (8:1).

Před domácími fanoušky vyběhnou na hřiště také mladší žáci, kteří poměří síly s Blovicemi. V letošním ročníku už nastoupili do čtyř zápasů. V úvodu sezóny se potkali s Pískem (5:6), poté porazili České Budějovice v samostatných stříleních 3:2. Nájezdy rozhodly o vítězi také v utkání se Suchdolem, tentokrát druhý bod získal soupeř (4:5ss). Minulý týden nevstoupili plzeňští hráči do zápasu ve Stříbře podle představ, vydařila se jim až třetí třetina, ale ztrátu už nesmazali (5:8).

Venkovní utkání čeká juniory, kteří vyjedou do Rakovníka. Po těsné prohře z Kladna budou chtít zapsat další tři body. Na Kladně nyní bude bojovat dorost. Na svém kontě má zatím tři vysoké výhry, v posledních dvou zápasech udržel navíc čisté konto. V akci bude také přípravka, jedni z nejmenších hokejbalistů odehrají turnaj v Blovicích. V neděli se na hřišti představí i B-tým, utká se s týmem Rolling Balwans.

Program víkendu:

Sobota 7. října 2023

Junioři: Rakovník - Plzeň (11:00)
Starší žáci: Plzeň - Písek (14:00)
Přípravka: Turnaj Blovice

Neděle 8. října 2023

Dorost: Kladno - Plzeň (14:00)
Mladší žáci: Plzeň - Blovice (10:00)
B-tým: Rolling Balwans - Plzeň (16:00)