Hodnocení víkendu: Výhry na všech frontách, MŽ slavili poprvé v základní hrací době

A-tým měl o víkendu volno. Do akce tak šli především mládežníci. Junioři a dorost získali tři body na středočeských hřištích. Shodně vstřelili po pěti brankách, dorostenci proti Kladnu využili hned čtyři přesilové hry! Starší žáci museli opět otáčet vývoj utkání, proti houževnatému Písku se jim to povedlo. Mladší žáci oslavili proti Blovicím kulato ú desetigólovou výhru, první v základní hrací době v sezóně. Výhry si připsaly také přípravka a B-tým. FOTO: David Parkman, HBC Rakovník.

Junioři

Mečouni se v Rakovníku dlouho nerozkoukávali. V devětatřicáté sekundě šli do vedení po gólu Smetáka. V zápase měli od počátku střeleckou převahu. Do konce třetiny vstřelili ještě jednu branku a ve druhé patnáctiminutovce vedení zdvojnásobili. Necelých šest minut před koncem navíc navýšili své vedení o pět branek. V závěru zápasu hráli hosté delší pasáž v oslabení. Brankář Růžička o čisté konto přišel právě v této herní situaci, pouhých 49 sekund před koncem. To ale nic nezměnilo na tom, že si mečouni odvezli tři body za vítězství bez dramatu.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V neděli jsme přijeli do Rakovníka v neúplné sestavě a po porážce na Kladně. Chtěli jsme po hráčích naše útočné akce řešit přímočařeji než v předešlých zápasech a také se více soustředit na začátky třetin. V obou případech musíme přiznat mírné zlepšení, přestože k ideálu máme stále ještě daleko, jelikož bych si představoval, že budeme produktivnější. I tak výhru 5:1 z venku bereme, protože soupeř nehrál vůbec špatně.

Sobota 7. října 2023: HBC Rakovník - HBC Plzeň 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Na kladenské ploše se v neděli potkaly dva týmy, které dosud v extralize dorostu znaly pouze samá vítězství. K prodloužení série měla od začátku blíže Plzeň, když se na konci druhé minuty trefil Matěj Kořínek. Týmu hostů se dařilo a výkon v první třetině snesl přísná měřítka. Ve druhé části navíc Plzeňané utekli Kladnu na rozdíl tří branek. Velmi dobře si mečouni vedli v početních výhodách, kterých s postupem času přibývalo. Na konci 42. minuty využili již čtvrtou přesilovku a světelná tabule ukazovala skóre 5:1 ve prospěch Plzně. Domácí pak už jen jednou trefou upravili konečný výsledek. Plzeňané si z Kladna odvezli cenné tři body.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Kladno bylo první konfrontací s jedním z top mužstev naší skupiny. Povedl se nám start, vlastně celá první třetina. Od druhé soupeř přidal na důrazu, tak jak je u Kladna ostatně známé. K vítězství nám pomohla i dobrá koncentrace a vnitřní disciplína mužstva. Za plný bodový zisk jsme moc rádi.

Neděle 8. října 2023: HBC Kladno - HBC Plzeň 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané šli v domácím utkání brzy do vedení. Dvě branky Písku v rozmezí padesáti sekund ale otočily vývoj utkání a potrestaly poněkud ustrašenější hru ze strany domácích. Po přestávce viděli přítomní diváci atraktivnější hokejbal, kdy si šance vytvářely oba týmy. Mečouni již zapnuli motory, přidali na střeleckých pokusech a zároveň třemi góly ve druhé části opět překlopili zápas na svoji stranu. Vedení ze svých rukou již nepustili a došli si pro vítězství 6:4. Zápas měl hned tři plzeňské dvougólové střelce, Sinkuleho, Obra a Jakuba Kořínka.

Komentář trenéra Michala Samce: Písek splnil naše očekávání v tom smyslu, že nás čeká zápas s velice kvalitním a houževnatým soupeřem. První třetina v našem podání, jak bohužel bývá zvykem, nebyla vůbec dobrá a opět jsme museli přehodnotit svůj přístup, přestat se bát hrát, a po přestávce dohánět manko. Hra se přelévala ze strany na stranu a jediný gól mohl kdykoliv rozhodnout o vítězi. My jsme nakonec i díky zlepšenému výkonu byli šťastnější, ale soupeř rozhodně ukázal, že na jaře nás v Písku nečeká vůbec nic jednoduchého. Přes zbytečně vyhrocené situace na konci utkání hodnotím zápas jako mimořádně přínosný a zařadil bych ho do kategorie těch, které náš tým opravdu posouvají a které potřebujeme hrát co nejvíce. Jsem rád, že tým ve vypjatých chvílích ukázal svou sílu a věřím, že dobré věci z hřiště i ze střídačky si dokážeme přenést do dalších utkání.

Sobota 7. října 2023: HBC Plzeň - HC ŠD Písek 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Duel mladších žáků proti Blovicím se proměnil v jasnou záležitost. Tým Plzně je momentálně ve svém hokejbalovém vývoji dál, než soupeř. Mečouni měli od začátku více ze hry a brankář Blovic byl v neustálé permanenci. Skóre poté úměrně narůstalo a po 36 minutách se zastavilo na podobě 10:0. Šanci dostali oba domácí brankáři, do zápisu se ale dostaly pouze dva střelecké pokusy blovických hráčů Na straně Plzně byli i tentokrát dvougóloví střelci, a to hned čtyři. Matějka, Šulan, Ondřej Boudný a Marek Šplíchal.

Komentář trenéra Marka Štrunce:

Neděle 8. října 2023: HBC Plzeň - SK Inter Blovice 10:0 (3:0 5:0, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka má za sebou druhý turnaj, který opět měnil místo působiště. V Dobřanech tentokrát mladí mečouni poznali prakticky všechny možnosti rozuzlení zápasů.

Komentář trenéra Petra Lakó: V neděli nás čekal druhý turnaj a i tentokrát na náhradním místě, kdy se místo Blovic hrálo v Dobřanech. V prvních dvou utkáních proti Dobřanům a Blovicím hráli kluci velmi dobře a zaslouženě vyhráli shodně 4:0. Třetí soupeř ze Stříbra už byl nad naše síly a prohráli jsme 5:8. V posledním zápase jsme změřili síly s jihočeskou Zliví a po velmi matném výkonu a remíze 3:3 rozhodovali samostatné nájezdy, které jsme zvládli přeci jen o gól lépe. Těší mě hlavně, že se nám pomalu daří do zápasů zapracovávat věci na kterých pracujeme v tréninku.

B-tým

Začátek zápasu B-týmu byl poměrně divoký, ve čtvrté minutě padly hned tři branky, z toho se dvakrát radovali mečouni. V zápase měli v podstatě po celou dobu herně navrch. Na výslednou výhru zadělala především druhá třetina, ve které plzeňské Béčko vstřelilo pět gólů. Výsledných devět plzeňských gólů si mezi sebe rozdělilo hned osm střelců.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Nedělní zápas s Rolling Balwans byl herně i výsledkově opět jednoznačnou záležitostí. Znovu jsme zapojili do sestavy několik juniorů a tato kombinace zkušenosti a dravého mládí letos funguje opravdu dobře. Konečný výsledek 9:3 opět mluví za vše.

Neděle 8. října 2023: HBC Rolling Ballwans Plzeň - HBC Plzeň B 3:9 (1:3, 0:5, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 14. října 2023

  • A-tým: Hradec Králové - Plzeň (13:00)
  • Junioři: Beroun - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (13:00)

Neděle 15. října 2023

  • B-tým: Plzeň B - Plzeň-Litice (17:00)
  • Dorost: Plzeň - Ústí nad Labem(12:30)
  • Mladší žáci: Zliv - Plzeň (13:00)