Dorost uspěl počtvrté, nejtěžší soupeř ale tým podle Matěje Kořínka čeká v neděli

Plzeňští dorostenci o víkendu vybojovali čtvrtou výhru v řadě. Na Kladně vsítili čtyři góly v přesilových hrách, kde zatím mají vysokou úspěšnost. Dvěma brankami se na dalším vítězství podílel Matěj Kořínek, který se ohlíží za začátkem letošní sezóny. Zmínil také přechod do starší mládežnické kategorie nebo už vyhlíží utkání s Ústím.

Matěji, s dorostem jste vstoupili do sezóny skvěle a zatím jste neztratili ani bod. Jak hodnotíš začátek sezóny?
Začátek sezóny bych raději zhodnotil až po víkendu. Čeká nás v neděli asi nejtěžší soupeř, tak se ukáže, jak jsme na tom.

V neděli jste vyhráli na Kladně 5:2. Skóre jsi otevřel už ve druhé minutě a soupeři jste nedovolili se dotáhnout. Jaké to bylo utkání z tvého pohledu?
Bylo to vyrovnané utkání, hra byla dost rychlá. Soupeř ale hodně fauloval, takže jsme pak měli výhodu několika přesilovek. Doufám, že nás výhra na Kladně povzbudí do dalších zápasů.

V přesilové hře jsi pak vsítil čtvrtou branku týmu. Celkem jste potrestali čtyři vyloučení soupeře. Byla oslabení soupeře jedny z příležitostí, které rozhodly o vítězi?
Myslím, že ano. Oslabení soupeře nám hodně pomohlo. Měli jsme ale také trochu štěstí. Do čeho jsme plácli, to nám tam spadlo. Tak doufám, že se nás bude štěstí držet i v neděli při utkání s Ústím.

V početních výhodách máte úspěšnost využití padesát procent. Co stojí za takovými statistikami?
Přesilovkám se věnujeme na tréninku. Myslím si, že základem je rychlá a přesná nahrávka. A to se nám teď dařilo.

V průměru jste zatím vstřelili deset a půl gólu za zápas a ve čtyřech utkáních obdrželi jen pět branek. Kde je vaše silná stránka a na čem naopak byste ještě měli zapracovat?
Silná stránka je hlavně obrana a výborní gólmani. Zapracovat musíme ještě na lepší souhře, zakončení a disciplíně.

V dorostu už ses objevil v předchozích dvou sezónách, nyní v této mládežnické kategorii nastupuješ pravidelně. Jak Ti pomohlo si zahrát mezi dorostenci už dříve? V čem se tato kategorie liší od starších žáků?
Hra v dorostu v předchozích sezónách mi dala více zkušeností. V porovnání se staršími žáky je hra rychlejší a tvrdší. A je více vyhrocená.

Také v dorostu patříš mezi nejproduktivnější hráče. V jednom rozhovoru jsi už dříve zmiňoval, že je důležitá všestrannost a věnuješ se i jiným sportům. Jaké jsou tvé cíle v letošní sezóně?
Chtěli bychom s klukama vyhrát základní část extraligy dorostu, probojovat se na finálový turnaj a dovézt medaili, nejlépe zlatou. Já bych se rád dostal do reprezentačního výběru U16.

V dalším zápase se utkáte s Ústím nad Labem, které má odehráno o souboj navíc a také ještě neprohrálo. Co od duelu očekáváš?
Doufám, že to bude vyrovnaný zápas, který zvládneme a vyhrajeme.