Mečouni se letos podruhé představí ve východních Čechách, nyní je čeká souboj v Hradci Králové

Po čtrnácti dnech má na programu další zápas A-tým. Podruhé vyjede na východ Čech, kde letos vybojoval první výhru. Nyní poměří síly s Hradcem Králové, i tam ale v minulé sezóně získal dva body. Mečouni se na to budou snažit navázat a přibalit na cestu další úspěch. V akci budou také ostatní celky, doma se utkají junioři, dorost a B-tým.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň, sobota 14. října od 13:00

Plzeňští hokejbalisté se po šesti odehraných zápasech nacházejí v neúplné tabulce se čtyřmi body na devátém místě. V prvních třech utkáních se radoval soupeř, poté už byli mečouni úspěšní v Pardubicích. Z východních Čech si přivezli výhru 2:1 a získali první tři body. Bodovou sérii prodloužili další týden na domácím hřišti, v západočeském derby ale podlehli v prodloužení. O posledním zářijovém víkendu se představili v Prachaticích. Ke konci druhé třetiny se Plzeň ujala vedení, to neudržela a prohrála 1:3.

Hradec Králové v minulé sezóně nezvládl play down, ale extraligovou licenci převzal od Poličky a také v letošním ročníku nastupuje v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Hradečtí už nastoupili do sedmi zápasů a na svém kontě mají devět bodů. Vydařil se jim úvod sezóny, kde vyhráli tři souboje v řadě. Další čtyři se jim nepovedly podle představ, celkem v nich vsítili dvě branky. Minulý týden se neprosadili ani jednou a Kladnu stačil na vítězství jeden gól.

Oba týmy v minulé sezóně hrály boje o udržení, ale Plzeň zvládla už první sérii a s hradeckými hokejbalisty se tam nepotkala. V základní části si celky body rozdělily. V Plzni se více dařilo Hradci, který po dvou vyrovnaných třetinách odskočil na rozdíl dvou branek ve třetí části a zvítězil 4:2. Ve druhém utkání se v základní hrací době nerozhodlo, druhý bod vystřelil mečounům deset vteřin před koncem prodloužení Karel Škarka.

Letos zatím plzeňští hráči vsítili jen šest gólů. O dva se postaral Martin Kunzmann, který je se čtyřmi kanadskými body nejproduktivnějším hráčem týmu. Dvakrát rozvlnil síť také David Michel, jenž posílil tým na začátku sezóny.

Do hradeckého týmu se před letošní sezónou vrátil Michal Hrubý a vede ho jako kapitán. Hradec také udělal změny na trenérské lavičce, jako hlavní trenér tam nyní působí David Heger. Nejvíce bodů zatím zaznamenal Josef Šimůnek (3+2). V brance drží tým Petr Brykner, jeho úspěšnost zákroků je 93,19 %.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 14. října 2023

A-tým: Hradec Králové - Plzeň (13:00)
Junioři: Beroun - Plzeň (13:00)
Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (13:30)
Minipřípravka: Turnaj Třemošná

Neděle 15. října 2023

B-tým: Plzeň B - Plzeň-Litice (17:00)
Junioři: Plzeň - Ústí nad Labem (15:00)
Dorost: Plzeň - Ústí nad Labem (12:30)
Mladší žáci: Zliv - Plzeň (13:00)