(Mini)přípravky mají za sebou první turnaje. Jaký je jejich další program?

V říjnu se rozběhly také regionální turnaje nejmenších kategorií, tedy přípravek a minipřípravek. Plzeňské týmy mají v obou případech odehrány dva turnaje. V každé z nich jsou turnaje naplánovány obtýden. Do konce podzimní části oblečou zápasové dresy mladí mečouni ještě na třech turnajích v každé kategorii. Jaký je program obou týmů do konce podzimní části?

Přípravka

Přípravku v letošní sezóně vede Petr Lakó, který v minulosti vedl minipřípravku. První dva turnaje jeho týmu byly poznamenané nutností hledat náhradní lokace. Oba naplánované hrací dny ale úspěšně proběhly a Plzeňané "našli azyl" ve Stříbře a v Dobřanech. Trenér Lakó se nechal slyšet, že hráči začínají do turnajů přenášet to, na co se zaměřují v tréninku, což každého trenéra pochopitelně potěší. Do konce podzimu se v turnajích pod hlavičkou Regionálního svazu hokejbalu Západ představí mečouni ještě v Třemošné (21. 10. 2023) a opět v Dobřanech (11. 11. 2023). Podzimní část završí plzeňský tým v domácích podmínkách, kdy Precol Aréna hostí v neděli 3. 12. 2023 turnaj přípravek. Přípravka ale nezůstane pouze v západním regionu, první turnaj na jaře ji zavede do Prachatic. Budou-li navíc dodrženy zvyklosti z let minulých, měli by se mečouni představit také mimo prostor jihozápadního hokejbalového regionu.

Rozpis turnajů přípravky

Minipřípravka

Nejmladší plzeňský tým odstartoval turnajovou sezónu 30. 9. 2023 na hřišti v Písku, naposledy se představili Plzeňané o uplynulém víkendu v Třemošné. Jako trenér figuroval na obou akcích Jan Pavelka, který své svěřence pochválil především za chuť do hry. V Třemošné navíc mohl využít větší počet hráčů, kteří sbírají hokejbalové zkušenosti. Hráči, kteří se představili v Písku navíc zkušenosti z prvního turnaje dokázali prodat a poučili se z některých chyb. Do konce podzimu čekají minipřípravku hned dva turnaje v domácí hale (28. 10. a 26. 11. 2023). Mezi nimi Plzeňané vyrazí do Horní Břízy. Na jaře mají mečouni opět vyrazit například do Písku, čekají je také turnaje v dalších západočeských hokejbalových obcích. Stejně jako v případě přípravky se i minipřípravka může vydat mimo dosah regionu. V loňské sezóně například sehrála velmi povedený turnaj v Hostivaři.

Rozpis turnajů minipřípravky