Ve třetím domácím utkání v sezóně vyzvou mečouni pardubický Svítkov

Nadcházející sobota přinese hned tři plzeňské domácí zápasy. Postupně se v Precol aréně představí junioři, A-tým a starší žáci. Plzeňané v extralize budou hostit pardubický Svítkov. Ve třetím domácím utkání by rádi získali první vítězství. Probudit by chtěli především spící útok. Nastartují se proti svítkovským Stars?

CROSSDOCK EXTRALIGA: HBC Plzeň - Svítkov Stars Pardubice, sobota 21. října 2023 od 14:00

Plzeňský tým čeká v sobotu teprve třetí domácí utkání v tomto ročníku. Mečouni by rádi utnuli čekání na první výhru na novém povrchu Precol Arény. Z duelů proti Letohradu (1:3) a proti Dobřanům (1:2p) získali v součtu pouze bod. Jedinou výhru si v tomto ročníku připsali mečouni v Pardubicích, které se trápí na chvostu tabulky. V plzeňském táboře ale rovněž není příliš důvodů ke spokojenosti. Mečouny v posledních dvou zápasech trápili třetí třetiny. V Prachaticích i Hradci Králové v nich inkasovali tři branky. Na jihu Čech tak tento stav znamenal ztrátu jednobrankového vedení, na východě Čech zase konec nadějí na vyrovnání a zdramatizování utkání.

Mečouni se trápí především v útoku. Ve většině utkání v letošním ročníku si dokázali vytvořit slibné příležitosti ke skórování, zvlášť v obou domácích zápasech své soupeře výrazně přestříleli. Nebylo jim to ale nic platné. Výsledkem je pouhých šest vstřelených branek v sedmi utkáních, což lze označit za hlavní důvod nízkého bodového zisku týmu.

Tým pod vedením trenérů Edla a Čapka by nepříznivý vývoj rád otočil hned v sobotu, kdy na halu zavítá pardubický Svítkov, který v loni působil v roli extraligového nováčka. V nejvyšší soutěži se ale etabloval nebývale rychle a došel až do semifinále, kde skončil na holích pozdějšího vítěze, Kert Parku Praha. V novém ročníku ve Svítkově neusli na vavřínech. Výsledkem je pět výher z šesti případů. Jedinou porážku zapsali Stars proti Kert Parku. Hned tři výhry si tým z plochodrážní pardubické čtvrti vybojoval po výsledku o pouhou jednu branku.

Pardubickému útoku svědčí především souhra Tomáše Hudce (3+7) a Jakuba Krále (5+3). Kvalitu má ale sobotní plzeňský soupeř širší. Daří se posile z Karviné, Janu Stromkovi. A o výraznější prostor si každým rokem říkají mladí svítkovští reprezentanti. Na plzeňské straně není moc jmen k vyzdvihování, jedno přesto najdeme. David Michel při svých dvou startech v hokejbalové extralize dvakrát skóroval. V Hradci tento hráč chyběl, v domácím zápase by se ovšem měl vrátit do sestavy. Pomůže nastartovat i další plzeňské útočníky?

Program víkendu:

Sobota 21. října 2023

A-tým: Plzeň – Svítkov Pardubice (14:00)
Junioři: Plzeň – Prachatice (11:00)
Starší žáci: Plzeň – Dobřany (16:30)
Přípravka: Turnaj Třemošná
B-tým: Blovice – Plzeň B (15:30)