Dotažené manko ukazuje sílu našeho týmu, těší Jakuba Vobrubu

Mečouni o víkendu získali v utkání se Svítkovem bod, zápas ale přinesl více pozitivních poznatků. Ve třetí třetině se na soupeře dotáhli a nebyli daleko od otočení skóre. Důležitou brankou také přispěl Jakub Vobruba, který se prosadil poprvé v sezóně. Nyní už plzeňský útočník vyhlíží zápas Českého poháru v Písku.

Jakube, v osmi zápasech jste vybojovali pět bodů, i když vzhledem k předvedené hře jich mohlo být více. Jaké nedostatky vám dělaly největší problémy?
Největší problém byl ve střílení gólů. To se nám už snad částečně povedlo v posledním zápase zlepšit a doufám, že si to přeneseme i do dalších zápasů.

V sobotu jste v utkání se Svítkovem získali důležitý bod, když jste prohráli v prodloužení 3:4. Jak to může pomoci do dalších zápasů s týmy z horní části tabulky?
Musíme se vyvarovat zbytečných zaváhání v průběhu zápasu, které lepší týmy dokážou potrestat. Na druhou stranu jsme dotáhli dvougólové manko proti týmu z horní části tabulky, a to zase ukazuje nějakou sílu našeho týmu.

Jak jsi zmínil, jednou z pozitivních věcí také je, že jste se na silného soupeře dotáhli a smazali dvoubrankovou ztrátu. Co pak ještě chybělo k otočení skóre?
Myslím, že dvakrát jsme v závěru zápasu udělali faul při naší přesilovce, kde jsme mohli soupeře zmáčknout nebo si vytvořit nějakou šanci, ze které bychom zápas rozhodli, ale bohužel se tak nestalo.

Pomohl jsi k tomu snižujícím gólem ve druhé třetině, byl to tvůj první v této sezóně. Věříš, že to zlepší do dalších zápasů sebevědomí a zapíšeš jich do statistik více?
Já v to doufám a měl bych mít víc bodů, než mám doteď.

Třemi brankami jste zlepšili průměr vstřelených gólů, tolik se vám jich podařilo vsítit poprvé v letošní sezóně. Změnili jste něco nebo to je výsledkem trpělivého pokračování v tréninku?
Snažíme se na tom intenzivně pracovat, ale v tomto zápase mi přišlo, že jsme se opravdu snažili s výsledkem něco udělat a vytvářeli si šance na vyrovnání, tak asi díky tomu se nám povedlo tu nepříznivou sérii zlomit.

Nižší úspěšnost máte i v přesilových hrách. Nyní jste v ní odpověděli na první inkasovanou branku. Vidíš zlepšení také v početních výhodách?
Říkali jsme si, že musíme více střílet a budeme se toho držet i nadále.

Minulý týden jsi po delší době nastoupil také za B-tým ve druhé lize a dvěma góly jsi přispěl k výhře. Jaké to bylo zpestření hrát v této soutěži?
Tak bylo to i částečně kvůli tomu, že jak se mi nedařilo a byla možnost si jít zahrát, tak jsem toho využil.

O víkendu máte od extraligového utkání volno. V pátek vás ale čeká souboj v Českém poháru, potkáte se tam s Pískem. Jak vnímáš tuto soutěž, kde se můžete utkat s týmy z nižších soutěží?
Je to podobné jako za B-tým, i když já v této soutěži zatím odehrál jen jeden zápas proti Hostivaři, takže úplně nevím co čekat. Ale jednoduché to nebude, protože Písek má v našem týmu špehy a možná na nás vytasí nějaký trumf (smích).