Na začátku listopadu budou mečouni bojovat o další extraligové body na Kladně

Po čtrnácti dnech vyběhne A-tým do extraligového utkání, představí se na Kladně. V minulém domácím duelu se mečouni blýskli zlepšeným výkonem, před týdnem se jim dařilo v zápase Českého poháru a nyní na to budou chtít navázat. Kladenští v posledních dvou soubojích prohráli. V domácím prostředí se utkají junioři, starší a mladší žáci. B-tým se v Českém poháru potká s Dobřany.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Kladno – HBC Plzeň, sobota 4. listopadu 2023 od 15:30

Před sérií domácích zápasů vyjedou mečouni na Kladno. Po osmi odehraných zápasech mají na svém kontě pět bodů a nacházejí se na desátém místě. Deváté Pardubice mají stejný počet bodů, plzeňští hokejbalisté ale ještě mají utkání k dobru. Plzeň zatím vyhrála jen jeden zápas, ve dvou vybojovala bod. Mečouni měli problém s produktivitou, v minulém domácím souboji už ale bylo vidět zlepšení, na silný Svítkov se dotáhli, nakonec prohráli po prodloužení 3:4. Minulý týden se v rámci druhého kola Českého poháru představili v Písku, kde zvítězili 7:1.

Kladnu se oproti minulé sezóně daří a s osmnácti body je na páté pozici, oproti čtvrtému Ústí nad Labem má jen horší skóre. Do letošního ročníku vstoupilo těsnou prohrou, poté se radovalo v šesti zápasech v řadě. V předposledním kladenští hráči nestačili na Svítkov (1:2), v minulém utkání se v první třetině dostali do vedení, poté už se střely ujaly jen na straně Kert Parku a pražským hráčům podlehli 1:3

V minulé sezóně si Plzeň a Kladno body rozdělily. Ve středních Čechách odskočili domácí na rozdíl dvou branek ke konci první třetiny, Plzeňští ve druhé části snížili, ale ve třetí si Kladno výhru pojistilo (3:1). Ve druhém zápase bylo skóre po první patnáctiminutovce vyrovnané, ve druhé se ujali vedení kladenští hráči, ale v závěru třetí mečouni stav otočili a zapsali si tři body (3:2).

V týmové produktivitě je na straně Plzně zatím na čele Martin Kunzmann, který vsítil tři góly a na dva nahrál. Ve čtyřech zápasech posbíral čtyři kanadské body David Michel (3+1). Z kladenských hráčů se nejvíce daří Milanu Schnaubeltovi, jenž se prosadil šestkrát a k tomu zapsal sedm asistencí. Před sezónou tým posílil Leoš Gerlich a má úspěšnost zásahů přes 91 %.

Utkání můžete sledovat živě na Hokejbal TV nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota 4. listopadu 2023

A-tým: Kladno – Plzeň (15:30)
Junioři: Plzeň – Rebel Praha (11:00)
Starší žáci: Plzeň – Blatná (13:00)

Neděle 5. listopadu 2023

Dorost: Blatná – Plzeň (11:00)
Mladší žáci: Plzeň – Blatná (14:00)
B-tým: Plzeň B – Dobřany (Český pohár, 16:00)