Mečouni se o víkendu utkají o šest bodů, v neděli se zápas bude vysílat na ČT sport plus

V polovině listopadu budou plzeňští hráči pokračovat v sérii domácích zápasů dvěma souboji. V sobotu se utkají s Ústím nad Labem, kterému budou chtít vrátit prohru z úvodu sezóny. O den později budou o další body bojovat proti Karviné před kamerami ČT sport plus. V domácím prostředí se představí také dorost, mladší žáci a B-tým.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 18. listopadu 2023 od 14:00

Mečouni se po deseti odehraných zápasech nacházejí s pěti body na předposledním místě, oproti většině týmům ale mají odehráno o utkání méně. Zatím jedinou výhru vybojovali v Pardubicích (2:1). Bodovou sérii pak prodloužili v západočeském derby, Dobřanům ale podlehli v prodloužení 1:2. V dalším domácím utkání také získali bod, když se dotáhli na silný Svítkov, v prodloužení pak prohráli 3:4. Minulý týden začali sérii čtyř domácích zápasů s Kert Parkem. K dalším bodům byli blízko, nakonec ale vyhráli Pražané 3:2.

V sobotu budou plzeňští hráči pokračovat utkáním s Ústím nad Labem. Severočeši zatím mají na svém kontě dvacet bodů a jsou na páté pozici. Od konce září drželi vítěznou sérii, podařilo se jim vyhrát pět zápasů v řadě, poté je na začátku listopadu zastavil Svítkov (0:3). V minulém zápase poměřili síly s Kladnem. Utkání šlo až do prodloužení, kde druhý bod vystřelili ústečtí hokejbalisté.

Plzeň a Ústí se potkaly už v úvodním zápase letošní sezóny. Po první třetině bylo skóre bezbrankové, ve druhé se ujali vedení domácí, kterým se také vydařila lépe třetí část a vyhráli 4:1. Z plzeňských hráčů se prosadil Martin Kunzmann, jenž je na čele týmového bodování (4+2). Nejvíce kanadských bodů z Ústí zatím posbíral Martin Stupka (9+10). Druhým nejlepším brankářem v naší nejvyšší hokejbalové soutěži je v úspěšnosti zásahů Tomáš Rechtorik (94,3 %).

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň – HbK Karviná, neděle 19. listopadu 2023 od 11:00

O den později se mečouni setkají s Karvinou. Ta zatím získala patnáct bodů a je na šesté příčce. Po třech prohrách se dostala na vítěznou vlnu a radovala se třikrát v řadě. Minulý týden měli karvinští hráči také dobře rozehrané utkání v Pardubicích, v závěru ale soupeř skóre otočil a Karvinští prohráli 2:3. Před utkáním v Plzni ještě čeká Karvinou v sobotu duel v Dobřanech.

S nejvzdálenějším týmem se plzeňští hráči ještě letos neutkali. V minulé sezóně byla ve vzájemných zápasech úspěšnější Karviná. V prvním souboji mečouni po první třetině vedli, ve druhé převzali náskok Karvinští, ale v další se zase Plzeň dotáhla a o vítězi rozhodlo prodloužení. To lépe zvládli domácí. V západních Čechách se jim také dařilo více a po výsledku 4:1 si odvezli tři body.

Nejproduktivnějším hráčem Karviné je s dvaceti body Martin Pala. Karvinský útočník zatím vsítil čtyři góly a na dvacet nahrál. S počtem asistencí se řadí na první místo mezi všemi hráči Extraligy. V týmové produktivitě patří druhá pozice Lumíru Rosůlkovi (10+7).

Utkání můžete sledovat živě na ČT sport plus nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Pátek 17. listopadu 2023

Dorost: Plzeň - České Budějovice (11:00)

Sobota 18. listopadu 2023

A-tým: Plzeň - Ústí nad Labem (14:00)
Junioři: Ústí nad Labem - Plzeň (14:00)
Minipřípravka: Turnaj Horní Bříza

Neděle 19. listopadu 2023

A-tým: Plzeň - Karviná (11:00)
B-tým: Plzeň - Horní Bříza (17:00)
Dorost: Beroun - Plzeň (13:00)
Mladší žáci: Plzeň - Třemošná (13:30)