A-tým v posledním domácím souboji podzimu přivítá první Hostivař

Mečouni o víkendu zakončí sérii čtyř domácích zápasů soubojem s Hostivaří. V posledním extraligovém domácím utkání v podzimní části se budou plzeňští hráči snažit napravit nepříznivou sérii prohraných duelů a poprvé v domácích dresech získat tři body. Na domácím hřišti budou bojovat také junioři a minipřípravka.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň – HBC Hostivař, sobota 25. listopadu 2023 od 11:00

Před koncem podzimní části ještě mečouni odehrají dvě utkání v Extralize. V sobotu vyběhnou do posledního domácího zápasu naší nejvyšší hokejbalové soutěže v této části sezóny. V té se jim zatím moc nedaří, po dvanácti utkáních mají na svém kontě pět bodů a jsou na předposledním místě, na poslední Prachatice mají jednobodový náskok. Jedinou výhru zatím vybojovali ke konci září v Pardubicích (2:1), poté si zapsali dvakrát jen bod, když v prodloužení prohráli s Dobřany a Svítkovem. O minulém víkendu se před svými fanoušky představili oba dny. Nejprve prohráli s Ústím nad Labem (1:2), o den později v televizním utkání proti Karviné vedli o dvě branky, nakonec vyhrál soupeř 3:2.

Hostivař se nachází na druhé straně tabulky. V letošní sezóně zatím nezvládla jen jedno utkání a na čele Extraligy má náskok čtyř bodů. Hostivařští hráči zatím podlehli jen v prvním vzájemném utkání Kladnu, které se radovalo z vítězství 4:2. V minulém zápase se s ním potkali podruhé a po první třetině už vedli Kladenští 3:0. Poté si ale vzala slovo Hostivař a vyhrála 6:3. V otočení skóre přispěl hattrickem Kucharčík.

Oba týmy už poměřily síly na začátku sezóny. Hostivařští hokejbalisté se ujali vedení už ve druhé minutě, v oslabení pak skóre navýšili ještě před první přestávkou. Úspěšní byli také ve druhé třetině, kde odskočili dalšími třemi góly. Mečouni se neprosadili ani jednou a z hlavního města si odvezli prohru 0:5.

Plzni dělá problém především produktivita. S pěti góly a dvěma asistencemi je zatím nejproduktivnějším hráčem Martin Kunzmann. V posledních třech domácích zápasech si první trefy v sezóně zapsali Tomáš Ulč, Matěj Pavlíček a Roman Poláček. Hostivař naopak v průměru nastřílí za utkání nejvíce branek ze všech týmů Extraligy. Nejvíce bodů ze všech hráčů zatím posbíral Jan Čejka (12+11), který je také nejlepším střelcem. Za ním jsou v týmovém bodování Samuel Kucharčík (7+9) a Jiří Vaniš (5+10).

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 25. listopadu 2023

A-tým: Plzeň - Hostivař (11:00)
Junioři: Plzeň - Rakovník (14:00)
Starší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle 26. listopadu 2023

Minipřípravka: Turnaj Plzeň (11:00)
Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (13:00)