Plzeňané v Českém poháru vyzvou mistrovský Kert. Poslední domácí utkání odehrají ve čtvrtek

Plzeňský A-tým má v týdnu na programu hned dvě utkání. Zatímco s víkendovým programem extraligy možná zacvičí nástrahy počasí, čtvrteční utkání odehrají mečouni v teple Precol arény. V netradičním termínu vyzvou v rámci 3. kola pražský Kert Park, který se do Plzně podívá podruhé během listopadu. Utkání začíná v 19:15.

Český pohár, 3. kolo: HBC Plzeň - HC Kert Park Praha, čtvrtek 30. listopadu od 19:15

Domácí prostředí bylo pro plzeňské hokejbalisté vždy velkou výhodou. Letos ale zůstává domácí plocha pro hráče plzeňského Áčka zakletá. Ačkoliv v extraligových bojích se svými soupeři sehráli vyrovnané boje a v leckterých pasážích zápasu měli více ze hry, v součtu získali mečouni z domácích zápasů pouhé dva body. Naposledy se proti vedoucímu celku Hostivaře zvládli vrátit do zápasu a zápas soupeř definitivně rozhodl až v poslední minutě úderem při power-play. Předtím Plzeňané táhli nepříjemnou sérii tří domácích porážek o jedinou branku. Tu "načal" právě svatomartinský duel proti Kert Parku. Mečouni na začátku třetí třetiny vedli nad úřadujícím mistrem 2:1, Pražené ale dvěma údery ve druhé polovině třetiny zápas otočili.

Plzeňané mají ale už dost domácích porážek a chtějí alespoň jednou na podzim doma ochutnat radost z výhry. V tomto týdnu navíc dvojnásob oceňují komfort Precol arény, který nabízí možnost zápasové přípravy bez ohledu na venkovní teploty. Trenérům se navíc začínají ukazovat další střelci. Proti Karviné se zaslouženě trefil Roman Poláček. Poti Hostivaři zase mečouni využili dvě přesilové hry, které je během podzimu rovněž trápili, z gólu se v nich radovali Kevin Kristl a Jan Miksan. Právě Miksan byl, mimo jiné, jedním z úspěšných střelců zápasu, který mečouny posunul do třetího kola Českého poháru proti Kertu.

Plzeň na konci října cestovala na hřiště druholigového Písku, kde soupeř předvedl statečný výkon a i přes menší počet hráčů bojoval až do konce. Výsledek přesto vyzněl ve prospěch Plzně, a to 7:1. Kert Park měl cestu do třetího kola poněkud složitější. Na hřišti berounských Keltů, hrajících 1. ligu, zvítězil 5:4 po samostatných stříleních. Jak nyní vyzní střetnutí dvou extraligových celků v pohárové soutěži?

Program týdne:

Čtvrtek 30. listopadu 2023

A-tým: Plzeň – Kert Park (19:15, Český pohár)

Sobota 2. prosince 2023

A-tým: Letohrad – Plzeň (14:00)
Junioři: Plzeň – Beroun (15:00)

Neděle 3. prosince 2023

Přípravka: Turnaj Plzeň