Preview: Junioři, dorost a přípravka se představí doma, A-tým má utkání v Letohradě odložené

O prvním prosincovém víkendu vyběhnou na hřiště jen junioři, dorost a přípravka. A-tým utkání čtrnáctého kola CROSSDOCK Extraligy v Letohradě neodehraje, kvůli nepříznivému počasí je odloženo. Před domácími fanoušky ale zakončí podzimní část junioři, kteří budou s berounskými Kelty bojovat o první místo, dorost se utká s Jindřichovým Hradcem. V neděli se doma představí přípravka.

Junioři jsou před posledním kolem podzimní části s dvaceti sedmi body na druhém místě, na první Kelty ztrácí jen dva a v závěru podzimu se tak utkají o první pozici. V letošní sezóně zatím prohráli jen dvě utkání. O minulém víkendu se na domácím hřišti radovali z vysoké výhry. V souboji proti Rakovníku už po první třetině vedli o čtyři branky, v dalších vedení navyšovali a nakonec zvítězili 9:0.

Beroun v základní hrací době ještě neprohrál. Na svém kontě má pět výher v řadě, naposledy také udržel čisté konto a pražské Rebely porazil 8:0. Kelty zatím překonala jen Plzeň. Skóre otevřeli v deváté minutě domácí, v další srovnal Němčák. Skóre se pak měnilo na začátku třetí třetiny, kde Plzeňští potrestali vyloučení berounského hráče, do vedení poslal Plzeň Pavlíček. Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby domácí srovnali, v prodloužení pak druhý bod vystřelil mečounům Pavlíček.

Ten je také nejproduktivnějším hráčem týmu, v osmi zápasech posbíral 23 kanadských bodů za jedenáct gólů a dvanáct asistencí. Stejný počet bodů zaznamenal také David Slezák (10+13) a spolu vedou i bodování Extraligy juniorů v divizi Západ. Za nimi se nachází berounský Lukáš Horel, jenž je se sedmnácti asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže. V neděli vyběhne na domácí hřiště také dorost, který se v závěru podzimu potká s Jindřichovým Hradcem. Před domácími fanoušky bude bojovat i přípravka.

Program víkendu:

Sobota 2. prosince 2023

Junioři: Plzeň – Beroun (15:00)

Neděle 3. prosince 2023

Dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (14:00)
Přípravka: Turnaj Plzeň