Hodnocení víkendu: Junioři se dostali na první příčku, podzim zakončila přípravka a B-tým

Rozmary počasí zasáhly do plánovaných hokejbalových programů řady kategorií a týmů. A-tým a dorost své odložené zápasy dohrají později. Přípravce na turnaj nemohly dorazit týmy z jihu Čech. Jedinými "nepoznamenanými" tak o víkendu zůstali junioři a B-tým. Oba týmy si připsaly na závěr podzimu jasná vítězství. Junioři se díky němu vyhoupli na čelu západní divize, B-tým završil podzimní sérii výher a na první příčce zůstává.

A-tým

Z důvodu kalamitního stavu napříč republikou nebylo možné odehrát poslední duel A-týmu na půdě Letohradu. Utkání na východě Čech odehrají mečouni na jaře.

Sobota 2. prosince 2023: SK Hokejbal Letohrad odloženo

Junioři

Zápas juniorů v Precol aréně proti Berounu byl jedním ze dvou, které se o víkendu v soutěži odehrály. Zároveň šlo o přímý souboj o první příčku v divizi Západ. V první třetině si vybojovali mečouni dvoubrankové vedení. Do poloviny druhé části to v Plzni vypadalo na otevřený a dramatický souboj. Opak byl pravdou. Poté, co se Kelti dvakrát dotáhli na rozdíl jediného gólu už se začali prosazovat jen domácí, kteří zvítězili přesvědčivě 7:2. Tým trenérů Kastnera a Štulce tak přečká zimní pauzu na první příčce západní divize!

Sobota 2. prosince 2023: HBC Plzeň - SK Kelti 2008 7:2 (2:0, 3:2, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Také duel dorostu proti soupeři z Jindřichova Hradce odehraje později, původní nedělní termín byl odložen.

Neděle 3. prosince 2023: HBC Plzeň - TJ Olymp Jindřichův Hradec odloženo

Přípravka

Přípravku čekal v neděli závěrečný, domácí, turnaj kalendářního roku 2023. Oproti původním plánům nemohli do západočeské metropole dorazit celky z jihu Čech. To ale nijak nezabránilo mladým plzeňským nadějím si turnaj užít a odehrát turnaj s hezkou bilancí dvou výher a jedné remízy.

Komentář trenéra Petra Lakó: V neděli nás čekal poslední turnaj v letošním roce. Sněhová kalamita se podepsala i na našem turnaji a ze známých důvodu se nemohli účastnit týmy Budějovic a Suchdola. Utkali jsme se tedy s našimi "známými" ze Stříbra, Třemošné a Blovic. V prvním zápase se nám povedl začátek a vedli jsme o několik branek, ale pak se hráči Stříbra rozstříleli a zápas otočili na 7:4 ve svůj prospěch. S Třemošnou to byl vyrovnaný zápas a nakonec i výsledek 2:2. V zápase proti Blovicím si kluci zastříleli a vyhráli jednoznačně 18:1.

B-tým

Plzeňské Béčko zvládlo podzimní derniéru na jedničku. Plzeňský celek tentokrát vyzval tým Stříbra s převážně mladým kádrem a na domácí straně se projevily zkušenosti, díky kterým hru ovládali hráči s mečounem na hrudi. Výsledek 5:0 tak udělal hezkou tečku za povedenou podzimní částí.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Posledním zápasem podzimu bylo odložené utkání se Stříbrem, v němž jsme byli lepším celkem. Soupeř hrál bojovně, běhal a snažil se o aktivní hru, takže se hrál rychlý, tvrdý, ale zároveň čistý hokejbal. Stříbro mělo i pár zajímavých situací a brejků, opět se ale projevila naše zkušenost a s postupem času narůstala naše herní převaha i skóre. A kdybychom lépe proměňovali šance, mohlo být vítězství nakonec i výraznější. Celým podzimem jsme tedy prošli bez ztráty kytičky, což je naprosto skvělé a kdyby mi to někdo řekl v září, tak bych mu nevěřil.

Neděle 3. listopadu 2023: HBC Plzeň - HC Buldoci Stříbro 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání