Juniorské reprezentace začínají s přípravou. Precol aréna bude hostit kempy tří týmů

Jeden reprezentační cyklus skončil veleúspěšným juniorským MS v Liberci a další pomalu, ale jistě, začíná svoji pouť. Trenéři juniorských reprezentací mají necelých sedm měsíců, aby vybrali nejvhodnější adepty pro šampionát v Žilině, který se bude konat v červnu 2024. Také proto využívají volného termínového kalendáře a začínají svolávat reprezentační kempy. Následující dva víkendy se v teple plzeňské haly budou připravovat týmy U18, U16 a také dívčí tým juniorek do 20 let.

Reprezentace U18: Trenér Čapek ukázal na tři plzeňské zástupce

Jako první na Košutku dorazí reprezentanti do 18 let. V Precol aréně proběhnou dva jednodenní kempy. Na sobotu 9. prosince 2023 pozvali trenéři hráče z převážně vzdálenějších koutů republiky, které doplní plzeňský dorostenec Jan Meiner o den později, v neděli 10. prosince 2023 se na novém povrchu Precol arény představí potenciální reprezentanti ze západní poloviny České republiky a mezi nimi také juniorští hokejbalisté Jiří Popp a David Štulc. Kempy proběhnou pod vedením nově složeného realizačního týmu, který povede trenér plzeňského A-týmu Vít Čapek spolu s ním se od reprezentační šestnáctky přesouvá Jakub Třináctý a asistenta bude Čapkovi dělat kladenský Jaroslav Procházka.

Trenéři záměrně nepozvali hráče z loňského zlatého týmu U16 RED, přesto jsou Martin Král spolu s Janem Krausem pro případ náhlých omluvenek připravenými náhradníky. Spolu s nimi brankář Jakub Růžička. Trenéři o víkendu otestují na sedmdesát hráčů, včetně brankářů. Každý z nich stojí na stejné startovní čáře. „Dveře do reprezentace má každý otevřené, ale naopak své místo v repre nikdo nemá jisté dopředu. Záleží na každém hráči, jak k tomu přistoupí,“ nechal se pro svazový web slyšet trenér Vít Čapek.

Reprezentace U16: Na kempu se ukáže trojice plzeňských bronzových starších žáků

Stejného klíče se budou o týden později, tedy v termínu 16.-17. prosince 2023 držet reprezentanční šestnáctka. Tu v novém období povede Pavel Štefka, pozicí asistentů trenéra byli pověřeni Filip Červinka a Michal Koza. Širší nominace šestnáctky čítá přes 130 jmen! Větší část z nich dostane šanci se ukázat na ploše Precol arény. V neděli nebudou mezi pozvanými chybět tři bronzoví medailisté z loňské Ligy starších žáků. Pozvánku obdrželi Pavel Fiala, Petr Našinec a Marek Ptáčník.

Také na prosincovém kempu nejsou mezi nominovanými ti, kteří se podepsali pod historicky zlatý triumf. Nejen na ně ale realizační tým myslí a chystá pro ně další přípravný kemp v lednu 2024.

U20 juniorky: Plzeňská stopa v dívčí reprezentaci. Pozvánku obdržela Zuzana Märzová

Po delším čase bude mít klub HBC Plzeň také zastoupení na kempech juniorské reprezentace dívek. Ve stejném termínu jako mužská reprezentace U16 se v Plzni sejde výběr juniorek do 20 let. Kemp je koncipovaný jako dvoudenní. Trenér Jaromír Kotlík při tvorbě pozvánky nezapomněl na Zuzanu Märzovou. Patnáctiletá hráčka letos nastupuje za starší žáky. Po účasti na loňském turnaji krajských výběrů, kde výběr dívek U16 bojoval proti reprezentantům krajů U13 si tak Märzová zapíše další cenné zkušenosti.

Všem nominovaným přejeme hodně štěstí!