Podzim dorostu: Dobrá výchozí pozice pro jaro. Trenér Kadaně pochvaluje vyrovnanost týmu

Tým plzeňského dorostu přezimuje na druhém místě tabulky divize Západ. Na podzim sehrál deset soutěžních duelů, při čemž devět z nich dotáhl do vítězného konce. Jedinou porážku mu připravil dosavadní lídr divize Západ. Naopak si mečouni přivezli cenné výhry z venkovních duelů proti kvalitním soupeřům. Trenér Kadaně zatím na jaro stanovené cíle nemá, snad jen vyjma zlepšení disciplíny, se kterou má jeho tým problémy. Přesnější plány vykrystalizují až s ohledem na to, jak dopadne pestrá zimní příprava.

Plzeňský dorost se po podzimu usadil na druhé příčce tabulky divize Západ. Na nejbližšího pronásledovatele mají náskok jedhoho bodu a k tomu zápas k dobru. Z deseti případů se mečouni osmkrát radovali z tříbodového zisku. Venkovní bilanci mají stoprocentní. Během první části sezóny přišly dvě ztráty v domácím prostředí. Jednalo se o prohru s vedoucí ústeckou Elbou a ztrátu bodu po vítězství po samostatných stříleních. Mimo soutěžní zápasy sehráli Plzeňané například tři přípravné duely se stříbrskými Buldoky hrajícími druhou ligu mužů.

Při pohledu do statistik se dá uvést, že týmu fungovala velmi dobře defenzivní stránka hry, podpořená spolehlivými výkony brankářského dua Jindřich Hošek-Tobiáš Sýkora, které letos sbírá zkušenosti také mezi muži v 2. lize. Celkové skóre má po deseti utkáních podobu 72:16. Týmu trenéra Kadaněho fungovaly také přesilovky. Ze čtyřiceti početních výhod využili Plzeňané v průměru každou třetí. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším týmu se stal Matěj Kořínek (18+9). Šestnáct gólových přihrávek má pak na svém kontě Martin Král.

Trenér Josef Kadaně: Plány pro jaro stanovíme podle toho, jak proběhne zimní část

Jak jste spokojený s první fází sezóny?
Trochu jsem se osobně seznamoval jak s půlkou týmu, tak i se soutěží. Podzim je, alespoň pro mě, většinou takový rozjezd pro další části sezony. Výsledkově a bodově jsme se udrželi v elitní části naší skupiny, což je pro jarní část moc dobře.

Kde byly na podzim silné, a kde naopak slabší stránky vašeho týmu?
Máme celkem vyrovnaný tým, což považuji za silnou stránku mužstva. Zvládli jsme i dva venkovní zápasy (Kladno, Beroun), které nebyly úplně jednoduché. Zvláště výhra v Berouně, která následovala po sérii zápasů, kde naše výkony nebyly moc dobré, byla cenná. Naopak jsme hned čtyři body nechali na domácím hřišti soupeřům (porážka od Ústí, ztráta s Pedagogem). A jako slabou stránku podzimu vidím to, že nejsme dostatečně disciplinovaný tým. Na to, že hrajeme takhle nahoře, je počet trestů příliš vysoký.

Jak bude vypadat zimní příprava? Na co se v ní zaměříte?
Máme domluveno hned několik zápasů, jednak čtyři utkání v eXcellent League (Kelti, Hostivař, Pardubice, Kert) a pak také s dalšími soupeři z dorostu a mužské 2. ligy. V půlce ledna odjedeme na víkendové soustředění. Tam by mělo začít potřebné vylaďování týmu, tak, abychom byli silnější a přesvědčivější než na podzim. Chci se rovněž zaměřit na individuální zlepšování jednotlivců. Tréninky a zápasy by nám měly pomoci s tím, aby systémové věci byly u kluků více zautomatizované.

S jakými cíli půjdete do jarní části?
Plány pro jaro stanovíme nejspíše podle toho, jak proběhne ta zimní část. Když budeme vypadat dobře, konsolidovaně, odhodlaně a bude se nám v přípravě dařit i herně, pak si můžeme stanovit i smělé cíle.