Podzim juniorů: Mečouni půjdou do jara z první příčky, trenér Kastner si cení šířky a kvality kádru

Podzim juniorského týmu lze označit za povedený. Přestože trenéři by dílčí výhrady jistě našli, průběžné první místo, na kterém mečouni přezimují je do druhé fáze sezóny velmi dobrou výchozí pozicí. Juniorský celek si neklade malé cíle a na jaře bude chtít celou soutěž ovládnout. Obírat se dosud mohl o široký a kvalitní kádr, což si pochvaluje také hlavní trenér Stanislav Kastner.

Plzeňská juniorka má za sebou na podzim dvanáct soutěžních zápasů, ze kterých získala 30 bodů, což ji vyneslo průběžné 1. místo tabulky sedmičlenné Divize Západ. Start do sezóny neměli mečouni přitom vůbec jednoduchý. Prvních pět utkání museli hrát na hřištích soupeřů a v Precol aréně se poprvé představili až v polovině října. Jediným přemožitelem týmu pod vedením dua Stanislav Kastner-Pavel Štulc se stalo Kladno. Utkání ve středních Čechách je jediným, ze kterého nezískali ani bod. V domácím duelu pak kladenští zvítězili po samostatných stříleních.

Celkové skóre týmu je po dvanácti zápasech 66:22. Nejvíce si mečouni zastříleli proti Rakovníku, který doma v závěru listopadu porazili 9:0. V brance se o podzimní minutáž podělili Ondřej Kočka (7 zápasů, 1,69 průměru branky na zápas) a Jakub Růžička (5 zápasů, 1,87 branky na zápas). Do jednoho utkání zasáhl také dorostenec Tobiáš Sýkora. Nejproduktivnějším duem týmu se stali Matěj Pavlíček (12+14) a David Slezák (10+15), které ční na čele produktivity celé soutěže. Pozoruhodným zápisem je i šest branek obránce Davida Štulce z osmi zápasů.

Trenér Stanislav Kastner: Sílu máme v šířce a kvalitě kádru, cíl je jasný - chceme vyhrát

Podzim se vašemu týmu minimálně výsledkově a tabulkově velmi povedl. Přezimujete na první příčce. Jak jste spokojený s první fází sezóny?
Předně bych chtěl říci, že jsem spokojený se spoluprací s kolegou Pájou Štulcem a to že jsme po podzimní části na prvním místě, je prací nás všech a předně hráčů. Tudíž převažuje spokojenost, přestože rozhodně nebylo vše ideální. V tuhle chvíli to ale ještě nic neznamená, jen nám to ukazuje, že nejdeme úplně špatnou cestou.

Kde byly na podzim silné, a kde naopak slabší stránky vašeho týmu?
Naše síla je určitě v šířce a kvalitě kádru, kdy i při vypadnutí několika hráčů ze sestavy, a to jak vinou zranění, tak nominací v A-týmu, jsme zatím vždy dokázali tyto hráče nahradit. Slabé stránky jsou ve vyhodnocování některých situací. My jako trenéři si vždy situaci vyhodnotíme, jak by měla ideálně vypadat, ale provedení je na hráčích a v tom musíme mezi sebou najít pochopení. A to jak hráči nás, tak my je, jelikož ne vždy se vše povede ideálně, i přes veškerou snahu.

Jak bude vypadat zimní příprava? Na co se v ní zaměříte?
Začínáme 8.ledna. a budeme klasicky trénovat třikrát týdně. V plánu máme soustředění a několik přátelských zápasů. Chceme se prostě kvalitně připravit na vrchol sezóny.

S jakými cíli půjdete do jarní části?
Cíl máme všichni jasný - chceme vyhrát! Stejně tak ale i jiné týmy z popředí. Pro tento cíl je však potřeba spousta postupných kroků. Mít kvalitní přípravu, a to jak s týmem, tak individuálně. Vybudovat si co nejlepší pozici pro play-off a pak překonat všechny jeho nástrahy. Cesta je to dlouhá a my musíme být připraveni tak, abychom to celé zvládli.

Na závěr bych chtěl všem popřát Hezké Vánoce a šťastný nový rok :-)