Mečouni zahájili zimní přípravu. V ní je čekají turnaje i soustředění

V pondělí 8. ledna 2024 se plzeňští hokejbalisté vrátili do Precol arény aby se opět věnovali tréninkům. Zimní příprava nebude příliš vybočovat ze zajetých kolejí. Vedle kondiční přípravy má své pevné místo příprava herní. Ačkoliv startovní pozice některých družstev HBC Plzeň jsou poněkud odlišné, cíl mají všechny týmy stejný: kvalitně se připravit na jarní část.

V pondělí zahájila zimní přípravu čtveřice družstev. Starší žáci sdíleli hrací plochu Precol arény s dorostem. Po nich přišli na řadu junioři spolu s A-týmem. Zimní příprava je již tradičně založena na kombinaci kondiční a silové přípravy spolu s rozvojem individuálních činností, takže plzeňští hokejbalisté mohou i z kraje ledna využívat k tréninku své hokejky.

Samozřejmostí je herní příprava. Plzeňské Áčko čeká přípravný duel již tuto sobotu, kdy hostí prvoligové České Budějovice. Den poté bude hala patřit přípravkám a minipřípravkám. Kompletní rozpis svého turnaje znají již také starší žáci, kteří se 27. ledna utkají s týmy Pardubic, Jihlavy a Hostivaře. Ale rozhodně to není vše! Prostor dostanou také další družstva. Juniorský celek a A-tým si navrch přípravu zpestří soustředěním v Českém lese, na třetí (prodloužený) lednový víkend se přesunou do obce Rybník, kde zdejší středisko nabízí velmi dobré zázemí. Pro hráče A-týmu půjde o jednu ze dvou hlavních akcí během této zimní pauzy. Jejím vrcholem by měl být turnaj Pilsen Challenge 2024, který se letos uskuteční v termínu od 9. do 11. února.