Nejmladší kategorie mají za sebou první turnaj v roce 2024. Jak se jim dařilo?

V neděli 14. ledna Precol aréna hostila turnaj přípravek a minipřípravek. Do Plzně dorazily celky Hostivaře, Kladna, Blatné a Písku. Každý tým odehrál v příjemném vnitřním prostředí tři utkání. Turnaj z plzeňského pohledu hodnotí trenéři nejmladších plzeňských hokejbalistů - Petr Lakó a Jan Pavelka.

Přípravka: Vítězný vstup do nového roku

Velkou přidanou hodnotou turnaje byla konfrontace s týmy mimo západočeský hokejbalový region. Plzeňská přípravka tak v neděli poslala zprávu do jižních i středních Čech, že má mezi sebou řadu šikovných hráčů. Mečouni postupně porazili Blatnou (7:1), Hostivař (9:4) a Kladno (10:3) a trenér Lakó mohl být s předvedenou hrou rozhodně spokojen.

Komentář trenéra Petra Lakó: Podařilo se domluvit soupeře z regionů, se kterými se v sezoně běžně nesetkáváme, za což patří vedení klubu velký dík. Kluci odehráli tři velmi těžké zápasy proti kvalitním týmům. Jako trenér chci celý tým pochválit. Ve všech zápasech kluci plnili úkoly jak v obraně, tak především v útoku, kde se nám dařilo v zakončení. Myslím si, že některé pasáže zápasů byly i velmi zajímavé pro diváky.

Minipřípravka: Mladí mečouni ukázali bojovnost, s nezdary se prali statečně

Nejmladší mečouni rovněž narazili na středočeskou dvojku Hostivař, Kladno. Turnaj ovšem otevřeli proti Písku, který v pohledném utkání porazili 6:4. Poté mečouni sice dvakrát prohráli (0:9, 0:7). K pesimismu ovšem nebyl důvod. Trenér Pavelka své svěřence pochválil za neutuchající bojovnost během nedělního turnaje, který mu ukázal, na čem je třeba pracovat.

Komentář trenéra Jana Pavelky: Nedělní turnaj jsme začali proti Písku. V prvním utkání jsme zvítězili, sice nás to stálo dost úsilí, ale mladí mečouni ukázali chuť vyhrávat. Poté jsme narazili na Hostivař, která nám ukázala, že máme stále spoustu věcí na práci. Soupeř nás zaskočil hned na začátku a dlouho jsme se rozkoukávali. Po přestávce jsme přidali na běhání a byli jsme nebezpeční, jenže to nestačilo. Zápas pro nás skončil tak rychle, jak začal. V závěrečném utkání jsme se utkali s Kladnem, které má v kádru zdatné hráče. Překvapili nás svoji rázností a tvrdou hrou. Nám se v utkání nedařilo vůbec nic a zápas se nesl v podobném duchu jako s Hostivaří. Hráče chválím za jejich bojovnost během celého turnaje a za celkovou statečnost, s jakou bojovali s nezdary. Ukázali, co v nich je. Na další turnaje se už pilně připravujeme.