Plzeňané za sebou mají soustředění. V jeho závěru je prověřil reprezentační výběr U18

A-tým a juniorský celek se společně připravovali na jarní část v Českém lese. Sportoviště v obcích Rybník a Bělá nad Radbuzou dovolila sestavit pestrý program. Nedělní program poté patřil přípravným duelům proti výběrům Reprezentace U18. FOTO: Jaroslav Soukup.

Drtivá většina plzeňské výpravy se k česko-bavorské hranici vydala již v pátečních ranních hodinách. Trenéři hráče rozdělili do čtyř týmů, které mezi sebou po celý víkend soupeřili v řadě disciplín. Nechyběly hokejbal, fotbal, házená či basketbal. Na řadu ale přišly také poněkud nekonvenční součásti programu. Ať už soutěže formou „opičích drah“ nebo orientační běh po setmění. Hráči se tak opětovně mohli lépe poznat napříč juniorskou a mužskou kategorií, což byl dle slov trenérského štábu jeden z cílů celé akce.

V neděli mečouni sehráli v domácím prostředí přípravné zápasy proti výběrům U18. V prvním duelu nastoupil převážně mužský tým. Osmnáctka měla povedený úvod, dokonce šla do vedení. Postupem času ale přebírali iniciativu plzeňští hokejbalisté a zvítězili 6:1. „Konec soustředění byl v netradičním duchu. Je dobře, že máme možnost zápasové přípravy. Považuji i za lepší cestu nabrat kondici v zápase, než běhat venku. První třetina byla složitější v tom, že hráči U18 opravdu velmi aktivně napadali a prali se o nominaci. To by dělalo problém každému týmu. My jsme se v průběhu zlepšili a projevily se naše zkušenosti. Za konečný výsledek jsem samozřejmě rád,“ okomentoval nedělní program soustředění trenér Michal Edl.

Plzeňané měli v utkání dva dvougólové střelce - Švarce a Deju. Po jedné brance přidali Matoušek a Čapek, který nastoupil netradičně v poli, namísto hájení plzeňského brankoviště. V druhém duelu dostali prostor především junioři. Jejich soupeřem byl "bílý tým" U18, za který nastoupila také plzeňská čtveřice Jan Kraus, Martin Král, Jan Meiner a David Štulc. Také v tomto případě šli reprezentanti do vedení. Domácí tým ale také v tomto případě otočil vývoj utkání a zvítězil 3:1.

FOTOGALERIE (autor: Jaroslav Soukup)