Pilsen Challenge 2024: Po prvním dni je na čele tabulky Považská Bystrica, mečouni mají tři body

Po první hracím dni mezinárodního turnaje Pilsen Challenge vede tabulku Považská Bystrica, která vyhrála obě utkání. Na druhém místě se nachází Kert Park, který porazil Plzeň, nezvládl ale zápas se slovenským týmem. Mečouni vyhráli v utkání proti reprezentaci U20 a jen o skóre se umístili na třetí pozici. Poslední jsou zatím reprezentanti do 20 let.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Letošní ročník mezinárodního turnaje zahájila Plzeň s Kert Parkem. Na první gól čekali diváci do dvacáté druhé minuty, když skóre otevřel dorážkou zblízka Martin Kunzmann. Zanedlouho srovnal Vojtěch Jágr a uběhlo jen sedmnáct vteřin a stav otočil Martin Kruček. Jen čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny ještě v přesilové hře navýšil vedení Pražanů z pravého kruhu Lukáš Lhota. Dvoubrankový náskok drželi hosté až do závěru třetí části, Plzni se ztrátu nepodařilo smazat. Naopak tři minuty před koncem využil další početní výhodu z levého kruhu Patrik Novák, za necelou půl minutu na něho navázal Vojtěch Jágr, který překonal plzeňského gólmana zblízka. První utkání tak ovládli pražští hráči.

Česko U20 – HBK PROTEF Považská Bystrica 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Ve druhém zápase se utkaly česká reprezentace U20 a Považská Bystrica. Loňský mistr slovenské extraligy odskočil ve dvanácté minutě na rozdíl dvou branek. Nejprve z prostoru mezi kruhy zamířil přesně Andrej Straka, od modré se pak v přesilové hře prosadil Matúš Korbáš. Na začátku druhé třetiny poslal slovenské hráče do tříbrankového vedení Maroš Galovič, necelou minutu před přestávkou snížil Matěj Kocourek. V další části rozvlnil síť ze středu hřiště Lukáš Piják a v závěru si gól zapsal také Róbert Balga. Vteřinu před koncem utkání ještě proměnil trestné střílení Matěj Pavlíček a upravil tak skóre na 2:5.

HBC Plzeň – Česko U20 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)

Turnaj pokračoval soubojem Plzně a reprezentací hráčů do 20 let. Mečouni měli v úvodu více šancí, první střela pak skončila v hostující brance v osmé minutě, když se střelou z první blýskl Jan Miksan. V početní výhodě v šestnácté minutě srovnal z pravého kruhu Jan Pilař. Zanedlouho vrátil náskok domácím Lukáš Kopal, který se po vyhraném souboji za brankou dostal před ní a zblízka prošel míček za brankovou čáru. Tvrdou střelou z prostoru mezi kruhy překonal gólmana české reprezentace také David Michel. Po přestávce se reprezentantům podařilo srovnat. Nejprve se za modrou opřel do míčku Ondřej Kučera, zblízka se pak prosadil Patrik Navrátil. Rychle na to zareagoval z pravého kruhu Jakub Vobruba. Ve čtyřicáté druhé minutě se skóre zase měnilo, z mezikruží se o to postaral David Michel. Reprezentace se v závěru ještě pokoušela snížit v šesti, ale to využil střelou do prázdné branky Jakub Vobruba a tři body si zapsali Plzeňští.

HC Kert Park Praha – HBK PROTEF Považská Bystrica 2:4 (2:3, 0:1, 0:0)

V posledním utkání prvního hracího dne se v rámci odvety za Československý Superpohár potkaly Kert Park a Považská Bystrica. V sedmé minutě rozradostnil slovenské fanoušky Róbert Balga, za necelou půl minutu našel odpověď Jakub Kovárník. Skóre pak otočil Martin Kruček, ale v další minutě na to zareagoval Peter Škrabko. Za chvíli vrátil vedení slovenským hokejbalistům Andrej Križan. Ve druhé třetině se ujala jen střela Róberta Balgy. V další části mohla Považská Bystrica skóre navýšit v trestném střílení, Toth ale míček za svá záda nepustil. V utkání se hodně vylučovalo, k vidění byly také potyčky hráčů, ale ve třetí patnáctiminutovce už se nikdo neprosadil a slovenští hráči jsou po prvním hracím dni stoprocentní.

Průběžné pořadí

HBK PROTEF Považská Bystrica2-0-09:46b
HC Kert Park Praha1-0-17:53b
HBC Plzeň1-0-17:83b
Česko U200-0-25:110b