Plzeňané hostí Prachatice. Budou pokračovat ve sběru bodů?

Precol aréna uvidí reprízu loňské série play-down. Jedenáctá Plzeň hostí dvanácté Prachatice. Mečouni po dvou jarních kolech navýšili odstup mezi oběma týmy a v nastoleném trendu by rádi pokračovali. Dalším lákadlem pro plzeňskou kabinu je ukončení dlouhého čekání na domácí extraligové vítězství a v neposlední řadě také motivace oplatit Jihočechům hořkou podzimní porážku. Zbylé celky HBC Plzeň čekají duely na hřištích soupeřů.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň - HBC Prachatice, sobota 9. března 2024 od 11:00

Plzeňský extraligový celek má za sebou vstup do jarní části soutěže. Týmu bez pochyb prospěla zimní přestávka, vyplněna řadou přípravných duelů, včetně silně obsazeného turnaje Pilsen Challenge 2024. Ze dvou extraligových střetnutí mečouni vytěžili tři body. Zisk si ovšem rozdělili do obou zápasů. V prvním duelu hostili Pardubice. Zápas se strhl v divokou přestřelku. Plzeň srovnávala při power-play na 5:5, pardubičtí ovšem v prodloužení využili přesilovou hru. O týden později v Dobřanech zvítězil plzeňský celek po samostatných stříleních v poměru 4:3.

Jarní duely ukázali rostoucí tendenci dvou neduhů, které Plzeňany na podzim trápily. Z osmi vstřelených branek mečounů padlo hned pět v přesilových hrách. Obecně zlepšili gólovou produkci. Vzrůstající tendenci výkonů a výsledků budou chtít Plzeňané potvrdit také v nadcházejícím souboji s Prachaticemi, které jsou jediným týmem, jenž v tabulce extraligy mečouni dostali pod sebe. Jihočechům se nedaří ani v úvodu jara. V těžkých duelech proti Svítkovu (2:7) a na domácí ploše proti Kladnu (0:5) neuspěli. Vlivem výsledků Plzně tak rozdíl mezi oběma sobotními soupeři vzrostl z jednoho bodu na čtyři. Prachatice ovšem mají k dobru zápas v Karviné, který se v listopadu nemohl dohrát skrz náhlou a silnou sněhovou nadílku.

Pro oba týmy půjde v sobotu o důležitý duel. Tak lze ostatně chápat veškeré zbývající duely Plzeňanů do konce základní části. Letošní sezóna totiž posílá poslední celek po 22 odehraných kolech o patro níže do 1. ligy. Cílem Plzně by v zápase mělo být napodobení posledních zápasů v Play-down loňského ročníku. Prachatice tehdy porazili ve třech zápasech a v Precol aréně zvítězili 8:1 a 7:2. Prosadí se plzeňská ofenziva dostatečně proti nejvíce inkasujícímu celku soutěže?

Střelci se mečounům postupně probouzejí. V obou jarních duelech skóroval Jan Miksan, čekání na gól utnul v Dobřanech Marek Švarc. Vít Lokajíček po návratu do rodné země nasbíral ve dvou duelech šest bodů (2+4). Nejvíce bodujícím hráčem ale před víkendem zůstává Martin Kunzmann (6+3). Prachatice se opírají především o produkci Jiřího Štěpánka (3+7) a góly Jana Bárty (6+3).

Utkání začíná v Precol aréně v sobotu v 11:00! Vstupné na extraligový zápas hokejbalu je 30 Kč. Zápas můžete sledovat na kanálu Hokejbal TV a také prostřednictvím online textového přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota 9. března 2024

  • A-tým: Plzeň - Prachatice (11:00)
  • Junioři: Kladno - Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Písek - Plzeň (11:00)
  • Přípravka: Turnaj Prachatice (11:00)

Neděle 10. března 2024

  • B-tým: Dobřany B - Plzeň B (17:30)
  • Dorost: Zliv - Plzeň (11:30)
  • Mladší žáci: Písek - Plzeň (12:00)