Hodnocení víkendu: Mládežnické výhry doplnil B-tým, skvělý obrat juniorů

Junioři pokračují ve stíhací jízdě a udrželi se v boji o přímý postup do čtvrtfinále. O víkendu přivezli dva body z Hostivaře. Ještě padesát sekund před koncem základní hrací body přitom prohrávali o dva góly! Dorostenci si vstřelené branky tentokrát rozdělili rovnoměrně do všech tří třetin. Vítězný obrat potom dokonali mladší žáci. Svůj domácí turnaj si užila přípravka, která si vysloužila pochvalu od svého trenéra. Vítězný víkend v náročných podmínkách dovršilo Béčko.

Junioři

Plzeňané vyrazili do Hostivaře po dvou vítězných utkáních. V hlavním městě vykročili zásluhou vedoucího gólu vstříc třetímu vítězství v řadě. Nicméně, domácí neskládali zbraně a postupně začali mít více ze hry. Inkasovaný gól v oslabení v 39. minutě znamenal pro Plzeň ztrátu 1:3. Mečouni každopádně ukázali skvělého týmového ducha, když v čase 44:11 vstřelili kontaktní branku a v čase 44:27 poslal zápas do prodloužení střelec posledních týdnů David Štulc. Samostatná střílení měla jediného střelce, a tím byl plzeňský Michal Matoušek. Plzeňané získali velice důležité body a jsou stále ve hře o přímý postup do čtrtfinále.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V Hostivaři jsme po slušné první třetině, na těžkém terénu, šli ve druhé části do vedení. Bohužel, zhruba od její poloviny převzal iniciativu soupeř a vyrovnal. Třetí část se nám i vinou zranění několika hráčů vůbec nepovedla a soupeře jsme pustili do vedení 3:1. Co se nám však povedlo, byl závěr utkání, kdy jsme vstřelili dva góly v poslední minutě a měli ještě příležitost zápas rozhodnout. Stejně tak v prodloužení. Nakonec se nám to povedlo až v samostatných stříleních. Pevně věřím, že nám tenhle zápas pomůže a hráči si z něj odnesou, že konec je až se závěrečným hvizdem a bojovat se vyplatí až do konce.

Sobota 20. dubna 2024: HBC Hostivař - HBC Plzeň 3:4ss (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňanům se podařilo jíž do brzkého vedení již na konci první minuty. V desáté minutě pak přidali další branku. Celkově se týmu dařilo prodávat své silné stránky. Jen střelecká efektivita a přesilovky nepatřily v neděli mezi výkladní skříň. Jinak si tým držel vysoký standard, který podtrhl dvěma góly v každé třetině a do Plzně si odvezl zasloužené tři body.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Zápas s týmem, který nás doma na podzim obral o jeden bod jsme začali podle našich představ. Hra plná pohybu nám přinesla rychlé vedení, které se klukům podařilo postupně navyšovat. Překážkou se při trvající aktivitě v průběhu zápasu byl výtečný domácí brankář, ale i organizovaná obrana Pedagogu. Nedařily se nám přesilovky, resp. jejich gólové zakončení, kdy byl soupeřův brankář bezchybný. Celkově převládá z utkání spokojenost, šlo o důležitý zápas pro umístění v tabulce, který jsme herně i výsledkově zvládli velmi dobře.

Neděle 21. dubna 2024: TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Náročný duel mají za sebou plzeňští mladší žáci. Do Precol arény dorazila Zliv. V utkání se činili oba brankáři, byť oba v první třetině inkasovali po jednom gólu. Ve druhé třetině šla Zliv podruhé v zápase do vedení. To ale trvalo jen krátce. Mečouni dvakrát udeřili v rozmezí 19. minuty a branka po úspěšném důrazu Skřivana se ukázala jako vítězná. Ve třetí části pak Plzeňané přidali pojistku při soupeřově hře bez brankáře.

Komentář trenéra Marka Štrunce: V tomto utkání nás čekal velmi nepříjemný soupeř. Mečouni si sice vytvářeli šance postupnými kombinacemi, ale vždy ztroskotali na gólmanovi soupeře. A byli to hráči Zlivi, kteří šli do vedení. Jejich agresivní hra byla podpořena brejkovými výpady. Před koncem třetiny jsme zlepšili pohyb a hlavně obsazování hráčů bez míčku. A přišlo vyrovnání. Od druhé třetiny kluci byli aktivnější, a i když přišla opět branka soupeře, brzo vyrovnali a šli i do vedení. Soupeř v závěru odvolal brankáře a pokusil se zdolat dobře chytajícího Adama Sotáka. Mečouni ale odolali a Marek Šplíchal pojistil vedení gólem do prázdné branky.

Neděle 21. dubna 2024: HBC Plzeň – HBC Zliv 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Turnaje v domácím prostředí si v sobotu užila přípravka, která ukázala dobré výkony a připisovala si především výhry.

Komentář trenéra Petra Lakó: Z mého pohledu velmi povedený turnaj, kde se nám podařilo do zápasů přenést to, na čem pracujeme v trénincích a to mě jako trenéra těší nejvíc. Byla vidět zlepšující se hra, individuální dovednosti také. A tím pádem přišly i povedené výsledky: Třemošná 2:1, Blatná 5:1, Blovice 12:1 a řekněme "přemotivovaný" a zbytečně nervózní zápas s Dobřany 1:5.

B-tým

Pod rouškou nepříznivého počasí se odehrál v neděli duel 2. ligy mezi plzeňským Béčkem a Stříbrem. Mečouni v roli hostujícího celku přeci jen o něco více zápasili s kluzkým povrchem. Góly padaly až ve druhé třetině. Ze dvou tref se radovala Plzeň. Domácí na začátku třetí části vstřelili kontaktní gól. Brankář Kočka z juniorského celku ale další míček za svá záda nepustil a oslavil tak druhé vítězství během víkendu.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Do zápasu se Stříbrem výrazně promluvil faktor počasí. Zkrátka jsme zvyklí hrát v pohodlí haly, kde se s mokrým a kluzkým povrchem nesetkáme. To velmi ovlivnilo naší, ale i soupeřovu hru, a tak jsme rádi za tři body za hubené vítězství 2:1. Hlavní ale je, že se všichni vrátili zdraví.

Neděle 21. dubna 2024: HC Buldoci Stříbro - HBC Plzeň 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Čtvrtek 26. dubna 2024

  • Starší žáci: Písek - Plzeň (18:00)

Sobota 27. dubna 2024

  • Junioři: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Minipřípravka: Turnaj Precol aréna (10:00)

Neděle 28. dubna 2024

  • B-tým: Třemošná - Plzeň (13:30)
  • Dorost: Plzeň - Beroun (11:00)