Podzim klubových kategorií - A-tým

Podzimní část se A-týmu nevydařila. Mečouni nevstoupili do sezóny dobře a patří jim předposlední místo. Bodové rozdíly jsou ale ve spodní části tabulky minimální a na jaře budou chtít zabojovat o play off. Přestávku plzeňští hráči příliš dlouhou mít nebudou, kvůli špatnému postavení v tabulce trénují ještě teď.

Po podzimní části se mečouni nacházejí na jedenáctém místě. Ve dvanácti zápasech vybojovali jedenáct bodů. Na desátý Hradec Králové ztrácejí jen bod, na poslední pražské Kovo mají šestibodový náskok. Plzeňští hokejbalisté v první části sezóny třikrát zvítězili, dvakrát získali jen bod po prohře v samostatných stříleních a sedmkrát vyšli bodově naprázdno. Nedařilo se jim především ve venkovních utkáních, kde si nezapsali žádný bod. Úspěšní nebyli ani moc v produktivitě, jejich skóre je 30:43.

Plzeň patřila ke slušnějším týmům, zapsala si 122 trestných minut (46 menších trestů, 3 desetiminutové tresty). Nejvyšší výhru mečouni zaznamenali v pátém utkání, když na domácím hřišti porazili Hostivař 6:2. Naopak nejvyšší porážku si přivezli z úvodního zápasu, který odehráli v Hradci Králové. Na Východočechy nestačili, nevydařila se jim druhá a třetí třetina a prohráli 1:7.

V brankovišti se střídali Petr Kráčina a Jiří Návara. Prvně jmenovaný odchytal 221 minut, obdržel 2,44 gólů za zápas a jeho úspěšnost zásahů činila 88,68 %. Návara byl mezi třemi tyčemi 325 minut, za jeho zády skončilo za utkání 4,15 branek a úspěšnost zásahů udržel na 82,76 %. Nejproduktivnějším hráčem byl Jakub Vobruba, který získal devět bodů (1+8). Jen o bod méně má na kontě Richard Hurt (3+5).

Trenér Stanislav Kastner: Chceme postoupit do play off a poprat se o co nejlepší výsledek

Máte za sebou podzimní část, jak byste ji zhodnotil?
Podzim pro nás nebyl jednoduchý. Nepovedl se nám začátek soutěže a i po částečném výsledkovém zlepšení jsme zbytečně poztráceli spoustu bodů, které nám chybí.

Kde byly podle Vás silné a slabé stránky týmu?
Slabé stránky vidím ve zkušenostech při řešení některých herních situací a silné? Silní budeme až všichni do jednoho pochopíme, proč to hrajeme a přijmeme odpovědnost vůči týmu a výsledku, tak jako to bylo poslední utkání proti Hradci.

Všechny body jste vybojovali na domácím hřišti, čím to bylo, že jste venku nezískali ani bod?
Hlavní příčinu vidím v tom, že k venkovním utkáním jsme bohužel nenastupovali v nejsilnější možné sestavě tak jako v některých domácích utkáních.

Do týmu přišli mladší hráči, jak se zapracovali?
Kluci se zapracovávají, ale jistě se s nimi shodneme, že je to pomaleji, než bychom si společně představovali. Je třeba si uvědomit, že na sobě musí neustále pracovat, a to i mimo stanovené tréninky. Nikdo jim zadarmo nic nedá a soupeři už vůbec ne. Je potřeba, aby byli pracovitější a byla na nich vidět chuť se prát o místo na každém tréninku.

Po přestávce bude mužstvo čekat zimní příprava, jak bude probíhat?
Vzhledem k našemu postavení v tabulce trénujeme ještě tento týden a začínáme 10.1. se zaměřením na věci, které nás trápí.

S jakými cíli budete vstupovat do jarní části?
Cíle se nemění. Chceme pokračovat v zapracování mladých hráčů, postoupit do play off a tam se poprat o co nejlepší výsledek. Věřím, že na to kádr máme.