Podzim klubových kategorií - dorost

Po první části sezóny se dorost nachází v horní části tabulky. Několikrát se radoval z vysoké výhry, ve dvou utkáních ale nezískal žádný bod, a tým je tak zatím mimo přímý postup na finálový turnaj. Pro jarní část je hlavním cílem mečounů dostat se na něj bez kvalifikačního turnaje. Příprava bude pokračovat od ledna.

Dorostencům po podzimní části patří třetí místo. V devíti zápasech posbírali dvacet jedna bodů, na druhou Hostivař jim chybí jen jeden. Čtvrtí Kelti odehráli o zápas méně, mají ale šestibodovou ztrátu. Plzeňští hokejbalisté se sedmkrát radovali z vítězství, dvakrát si zapsali porážku. Celkem nastříleli 62 branek a obdrželi nejméně gólů ze všech týmů divize Západ, a to 11.

Mečouni zaznamenali 82 trestných minut (31 menších trestů, 2 desetiminutové tresty). Nejvyšší výhru si zapsali v předposledním utkání podzimu, když na domácím hřišti porazili pražské Kovo B 17:0. Z dvouciferného vítězství se radovali třikrát, čisté konto udrželi ve čtyřech zápasech. Nejvyšší prohru si odnesli z utkání s Kladnem, které zvítězilo 4:2.

V bráně se vystřídali Ondřej Kočka a Jakub Růžička. Kočka odchytal 254 minut a za jeho zády skončil jen jeden míček. S úspěšností zásahů 98,94 % je nejlepším brankářem Extraligy dorostu. Růžička si zapsal v kleci 149 minut, inkasoval 3,01 gólů za zápas a jeho úspěšnost zásahů je 88,24 %. Nejvíce bodů si zapsal David Němčák, který má na svém kontě 23 bodů (4+19). Nejlepším střelcem byl Matěj Pavlíček, který se blýskl 19 body (14+5).

Trenér Michal Edl: Chceme hrát určitým systémem

Máte za sebou podzimní část, jak byste ji zhodnotil?
Zatím jsme mimo cíl, a to je přímý postup na finálový turnaj. Hráči pracují, to hodnotím pozitivně. V této době je nejlepší, že se vůbec hraje.

Kde byly podle Vás silné a slabé stránky týmu?
Máme silné individuality, které drží spolu, a to hlavně v ročníku 2005 a ovlivňují ročník 2006 a mladší, to je určitě silná stránka. Slabší je nekvalita v některých fázích hry, ale na tom pracujeme. Myslím, že nás stály body s Kladnem i Hostivaří.

V divizi Západ jste obdrželi nejméně branek. Byl jste spokojený s obrannou činností celku?
Ani nevím. Máme hrát určitým systémem. Mám k tomu sice dost výhrad, ale když to převedu na procenta, tak spokojenost je tak ze 70 %.

Do týmu přišli mladší hráči, jak se zapracovali?
Myslím, že to zvládli dobře. Čeká je dlouhá cesta, ale makají.

Po přestávce bude mužstvo čekat zimní příprava, jak bude probíhat?
Kluci dostali volno po posledním zápase. A měli měsíc část přípravy, která bude pokračovat od ledna.

S jakými cíli budete vstupovat do jarní části?
Probojovat se na finálový turnaj ideálně napřímo bez kvalifikačního turnaje. A připravit ročník 2006 a mladší na další sezónu a ročník 2005 co nejlépe na juniorský hokejbal.