Dva zápasy s čistým kontem! A-tým v přípravě porazil mistrovský Kert Park a České Budějovice

Plzeňský A-tým má za sebou dvojici přípravných zápasů, která pro svěřence trenéra Kastnera dopadla výsledkově na výbornou. Během 90 minut hry neinkasovali a naopak v součtu branek skončili na čísle dvanáct. Po vítězství nad reprezentačním výběrem U18 tak Plzeňané oslavili druhou a třetí výhru v zimní přípravě a rádi by v nastoleném trendu pokračovali i v blížící se jarní části.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)

Branky: Vobruba 2, Pavlečka, Majer, Miksan
Sestava Plzně: Návara – Hanuš, Chramosta, Ulč, Štípek, Reiser – Vobruba, Gřonka, Malý, Hurt, Pavlečka, Sus, Miksan, Majer, Kejř, Galla, Svoboda J.

V pátek na Košutku zavítal suverén posledních extraligových ročníků, HC Kert Park Praha. Hokejbalisté z Prahy měli lepší vstup do zápas, Plzeňané se po většinu první třetiny bránili. Branka ovšem nepadla, a to i díky spolehlivému Návarovi v brance mečounů. Domácí se postupně osmělovali a ve druhé třetině šli do vedení. Z hrancie brankoviště otevřel skóre Vobruba.

Plzeň nadále držel skvělými zákroky brankář Návara, který po dvou třetinách držel stav 1:0. Ve třetí části se ukázali také útočníci Plzně. Dva rychlé zásahy z holí Pavlečky a Majera vzaly Kertu vítr z plachet, čtvrtou branku vsítil v přesilovce Miksan. Trenéři Pražanů si poté vzali time-out, ale byli to mečouni, kdo potvrdil povedenou třetí část. Podruhé se trefil Vobruba a zvýšil na konečných 5:0. Zápas završila samostatná střílení, i v nich byli mečouni úspěšnější, když se trefili Pavlečka a Svoboda. Na straně Kertu se radoval Jágr.

HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 7:0 (0:0, 2:0, 5:0)

Branky: Chramosta 2, Hanuš, Miksan, Reiser, Majer, Vobruba
Sestava Plzně: Kráčina – Hanuš, Pecka, Ulč, Chramosta, Poláček – Svoboda J., Pavlečka, Vobruba, Hurt, Majer, Miksan, Galla, Reiser, Kristl

Prvoligovým Českým Budějovicím v sobotu čelil mladší výběr. Někteří hráči dostali volno, do skládání sestavy ale bohužel promluvila i zranění z předchozího duelu. Plzeňané nenavázali na konec zápasu s Kert Parkem a v první třetině se spíše hledali. Soupeř z jihu Čech využíval okének v zadních řadách a dostával se do nebezpečných pozic. Mečouni se ale opět mohli opřít o výkon svého brankáře, tentokrát Petra Kráčiny.

Krátce po začátku druhé části se po krásné přihrávce Gally prosadil kapitán Hanuš. Na rozdíl dvou gólů zvýšil důrazný Chramosta, který dorazil vlastní střelu. Ve hře bylo ovšem stále poměrně hodně chyb. Třetí třetina měla podobný průběh jako páteční duel. Mečouni v ní navýšili svůj náskok a dokázali udržet čisté konto. Na 3:0 zvyšoval Miksan, po něm se po krásné kličce prosadil Reiser. Nejvíce plodná ale byla poslední čtyřminutovka hry, kdy se postupně prosadili Majer, Chramosta a Vobruba.