Starší žáci na Plzeňském poháru vybojovali stříbrné medaile, nezvládli jen jedno utkání

V neděli se v plzeňské hale představili na Plzeňském poháru starší žáci. Kromě domácího týmu se turnaje zúčastnily Hostivař, Beroun, Pardubice a Ústí nad Labem. Každý se utkal s každým, mečouni kromě prvního zápasu s Kelty vyhráli všechny souboje a získali stříbrné medaile.

Plzeňští na poháru nezvládli jen jedno utkání a skončili na druhé pozici. „Turnaj byl velice pěkný a moc jsme se na něj všichni těšili. Měli jsme velmi vyrovnané zápasy a druhé místo je pěkné,“ říká Tobiáš Sýkora, který byl vyhlášen nejlepším hráčem plzeňského týmu. „Turnaj bych hodnotil jako povedený, byla to dobrá zkušenost zahrát si s jinými soupeři. Každý turnaj, který se pořádá na naší hale, považuji za dobře připravený,“ ohlíží se za turnajem také Jan Meiner.

Plzeňským hráčům se ale nepovedl vstup do turnaje, v úvodním utkání prohráli s Kelty 3:4. „Beroun na nás vlítnul v prvním poločase (hrálo se 2x 12 min) a prohrávali jsme 0:3, poté jsme si v kabině vše vysvětlili a začali jsme hrát vyrovnaný zápas, bohužel se šťastným koncem pro hosty,“ hodnotí první zápas Sýkora. Další souboje už ale Plzeňští zvládli, i když také nebyla jednoduchá. „Ta utkání byla pro nás hodně náročná, protože tyto týmy neznáme a nevíme co během zápasu čekat. Byla to pro nás dobrá zkušenost,“ hlásí kapitán plzeňského mužstva.

V následujících zápasech domácí porazili Hostivař 6:2, vyhráli také s Pardubicemi 4:2 a vítězství si zapsali i s Ústím nad Labem, které jim podlehlo 4:1. Plzeň tak měla příležitost poměřit si síly s kvalitními týmy, se kterými se v sezóně nepotkává. „Bylo to velmi přínosné a pomůže nám to se posunout dál a zdokonalovat se,“ prozrazuje Sýkora. „Jsme rádi za možnost si s nimi zahrát a jak jsem již uvedl, byla to pro nás dobrá zkušenost. Chtěli bychom hrát i s jinými týmy častěji,“ nezastírá Meiner.

Všechna utkání dokázal vyhrát Beroun, domácí vybojovali body ve třech zápasech, ostatní týmy zaznamenaly tři body, o pořadí na třetím až pátém místě tak musela rozhodnout minitabulka. „Dokázali jsme využít soupeřovo chyb, každopádně vždy je co zlepšovat,“ neskrývá nedostatky Meiner. „Musíme určitě zapracovat na lepší komunikaci mezi sebou a umět přejít přes hráče bez ztráty míčku. Určitě by to také chtělo zlepšit přesilovky,“ popisuje Meiner, na co se musí ještě zaměřit.

Za své výkony na turnaji převzal cenu pro nejlepšího hráče plzeňského týmu Sýkora. „Jsem za toto ocenění velice rád, udělalo mi to velikou radost a za něj děkuji jak týmu, tak i trenérovi,“ nezastírá plzeňský brankář. Ten má s týmem do další části sezóny nejvyšší cíle. „Naším cílem je udržet se na prvním místě naší ligy a poté vyhrávat další poháry,“ prohlašuje Sýkora.

Nejlepšími hráči jednotlivých týmů byli vyhlášeni Tobiáš Sýkora (HBC Plzeň), Vojtěch Hlaváček (HBC Pardubice), Martin Hipča (SK Kelti 2008), Filip Martinec (HBC Hostivař) a Matěj Šimic (Elba DDM Ústí nad Labem).

Rozpis turnaje

Čas Domácí Hosté Výsledek
9:00 HBC Plzeň SK Kelti 2008 3:4
9:50 HBC Hostivař HBC Pardubice 2:7
10:40 SK Kelti 2008 Elba DDM Ústí nad Labem 5:2
11:30 HBC Plzeň HBC Hostivař 6:2
12:20 HBC Pardubice Elba DDM Ústí nad Labem 1:4
13:10 HBC Hostivař SK Kelti 2008 0:4
14:00 HBC Plzeň HBC Pardubice 4:2
14:50 Elba DDM Ústí nad Labem HBC Hostivař 1:5
15:40 HBC Pardubice SK Kelti 2008 0:2
16:30 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem 4:1

Konečné pořadí

Pořadí Tým Skóre Body
1. SK Kelti 2008 15:5 12
2. HBC Plzeň 13:8 9
3. HBC Pardubice 10:12 3
4. HBC Hostivař 9:18 3
5. Elba DDM Ústí nad Labem 8:15 3