Hodnocení víkendu: Juniorské drama s vítězným koncem, další výhry žáků

Třetí březnový víkend nabídl pořádné drama v juniorské extralize, mečounům dva body vychytal dorostenecký brankář Ondřej Kočka. Dohromady dvacet branek při dvou vítězstvím nastřílela ve svých zápasech žákovská družstva. Radost z výhry si také užily týmy minipřípravky na turnaji v Blovicích. Naopak poražnými víkendu jsou dorostenci a A-tým. Oba inkasovali shodně pět branek, muži se tak neradostně rozloučili s domácími zápasy v nepříliš povedené základní části.

A-tým

Mečouni v první třetině měli se soupeřem, který měl výškovou a váhovou převahu problém v osobních soubojích. Jinak byla první třetina spíše bojem ve středním pásmu a branku diváci neviděli. V 19. minutě šel Most do vedení, mečouni zareagovali náporem, ovšem z ojedinělého protiútoku inkasovali druhou branku. Sami pokračovali v útočné snaze, ale Gerlicha nepřekonali. Stěžejní se stala pasáž mezi 36. a 37. minuty, kdy měl plzeňský kolaps podobu tří inkasovaných gólů. Na 1:5 už jen kosmeticky snižoval Kejř.

Komentář trenéra Stanislav Kastnera: V zápase se bohužel opět ukázala naše slabá produktivita. V gólových příležitostech jsme se Mostu vyrovnali, naše efektivita byla ale až tristní. Soupeřův gólman jakoby měl na hrudníku terč a i z dobrých střeleckých příležitostí jsme nedokázali vstřelit gól. Ten padl až ta stavu 0:5, což už bylo pozdě. Pokud nezlepšíme produktivitu, těžko můžeme sbírat body. Je to už poněkolikáté, co jsme na jaře vstřelili jeden, dva góly, což je opravdu málo a vyhrávat se nedá. Budeme na zakončení dál pracovat a věřit, že se zlepšíme a body začneme sbírat.

Sobota 19. března: HBC Plzeň – HBC Most 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Utkání juniorů proti Elbě bylo pořádně vyhecované. Rozhodčí rozdali třináct dvouminutových trestů, jeden pětiminutový a čtyři osobní tresty. Domácí měli skvělý vstup, když se hned v první minutě trefil Kristl. Elba ovšem srovnala. Tento scénář se ještě dvakrát opakoval. Ve třetí třetině naposledy poslal do vedení tým přesilovkovou trefou Pavlíček, nicméně Elba oplatila stejnou mincí v poslední minutě. Prodloužení nerozhodlo a šlo se do samostatných stříleních. V nich Plzni přisoudily vítězství trefy Pavlíčka a Kristla a jisté zákroky brankáře Kočky, věkem stále dorostence.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Opět jsme měli skvělý vstup do utkání, kdy jsme hned od první minuty vedli. Paradoxně, jako bychom v tu chvíli zatáhli ruční brzdu, asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám. Hosté tak byli po čas první třetiny aktivnější, k čemuž jsme jim pomáhali také našimi vyloučeními. Od druhé třetiny bylo utkání trochu vyhrocené. Soupeř opět srovnal stav z jednoho dlouhého závaru před naší brankou. Ve třetí třetině jsme využili přesilovku, ale odskočit na rozdíl dvou branek se nám nedařilo. Bohužel jsme vedení opět neudrželi, když minutu před koncem soupeř při power play vyrovnal. Prodloužení rozuzlení nepřineslo a tak jsme uspěli až v samostatných nájezdech. Premiéru a vychytané vítězství si tak se vším všudy užil Ondřej Kočka.

Sobota 19. března: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 4:3ss (2:1, 0:1, 1:1 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Repríza únorového zápasu v rámci eXcellent League, jen v jiných kulisách. Mečouni vyrazili na Kladno. Po bezbrankové první třetině si Alpiq vypracoval dvoubrankové vedení, mečouni bleskově korigovali zásluhou Obra. Ve třetí části mohli srovnat, namísto toho sami inkasovali. Snaha o vyrovnání úspěšná nebyla, otevřenější hra Plzně naopak vyhovovala Kladnu, které zvýšilo na konečných 5:1.

Komentář trenéra Michala Edla: Prohra se nikdy nehodnotí dobře. Myslím, že jsme úplně nezvládli zachytávat rozehrávku soupeře. Za stavu 2:1 jsme šli sami na branku soupeře, šanci jsme ale nevyužili a v tom samém střídání se třefil soupeř. Klasické nedáš-dostaneš. Další branky vyplynuly z touhy po vyrovnání, kdy jsme hru více otevřeli. Náš elitní útok nedokázal přehrát svůj útok Kladno, a to rozhodlo. Soupeř byl dnes lepší a zasloužil si výhru.

Neděle 20. března: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

2, 4, 6. Starší žáky hostila Zliv a mečouni měli v kolonce vstřelených branek po třetinách ukázkovou posloupnou řadu suchých čísel. Naopak gólmani Hošek a Sýkora si již tradičně duel rozdělili a neinkasovali ani jednou. Jejich spoluhráči v poli zasypali zlivského brankáře osmašedáti střelami z nichž si našlo cestu do branky dvanáct pokusů v utkání byly vidět také dva hattricky.

Komentář trenéra Michala Samce: Utkání mnoho zajímavých momentů nepřineslo. Kvalita byla na naší straně, takže jsme od začátku v klidu kráčeli k vítězství. Soupeře jsme skoro nepouštěli za polovinu, bohužel jsme se ale až příliš často přizpůsobovali jeho hře, místo toho, abychom hráli hru, na kterou máme. Ve třetí třetině jsme konečně začali plnit to, co po hráčích chci, přestali jsme přetahovat a odpalovat míčky, začali na hřišti komunikovat a zvedat hlavy, což vedlo ke zlepšení našeho projevu. Celkově však podobné zápasy při veškeré úctě příliš nemusím, je těžké v nich hráče přimět a motivovat maximálně využít svůj potenciál a tím se co nejvíce a nejefektivněji zlepšovat a připravit na vrchol sezóny.

Sobota 19. března: HBC Zliv – HBC Plzeň 0:12 (0:2, 0:4, 0:6)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mečouni v neděli hostili soupeře z Blovic, řada hráčů obou týmů se v létě potkala na Hokejbalovém kempu s LZ Hockey. Plzeňané po první třetině vedli o dvě branky, které vstřelili krátce po sobě. Ve druhé části se rozjeli naplno a vytvořili si pětibrankový náskok. Poslední třetina sice vyzněla lépe pro Blovice, byli to ale mečouni, kdo se radoval z vítězství. To mělo konečnou podobu 8:4.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Po velmi vlažném úvodu jsme se dostali do lepšího tempa a to nám pomohlo být i střelecky produktivní. V útoku se poprvé netradičně představil ryzí obránce Jáchym Šampalík a hned zaznamenal gólový zářez. K dobrým výkonům se ale postupně rozehráli všichni přítomní hráči. Dnes to bylo zasloužené vítězství a celkem výrazné vítězství. Příští neděli nás čeká nejdelší výjezd do Suchdola nad Lužnicí. Věřím, že nejsme bez šancí na úspěch.

Neděle 20. března: HBC Plzeň – HBC Blovice 8:4 (2:0, 5:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Komentář trenéra Petra Lakó: V neděli jsme se za krásného počasí zúčastnili v Blovicích turnaje se dvěma týmy. Náš Zelený tým se utkal s domácími týmy Blovic a Bílý tým měl za soupeře Stříbro a Dobřany. Oba týmy předvedly pěkné a bojovné výkony a mohly se tak radovat ze zasloužených výher ve všech zápasech. Chtěl bych poděkovat i rodičům, že i přes ne úplně šťastný los turnaje, co se časů zápasů týká, byli dochvilní a trpěliví.

Program příštího víkendu:

Sobota 26. března

  • A-tým: Ústí nad Labem – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (13:30)
  • Přípravka: Turnaj Dobřany (09:30)

Neděle 27. března

  • Mladší žáci: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (11:00)