Hodnocení víkendu: Starší žáci navýšili náskok na čele tabulky, remízy mladších žáků a juniorů

Poslední březnový víkend nabídl kompletní škálu. Radost z výhry zažili pouze starší žáci a přípravka. Mladší žáci proti kvalitnímu soupeři uhráli remízu. Junioři podruhé v řadě rozhodovali svůj zápas v samostatných stříleních. V případě A-týmu se prohloubila herní a výsledková nemohoucnost.

A-tým

Výjezd do Ústí mečounům nevyšel. V prvních deseti minutách nepouštěli soupeře příliš přes svoji bránu, pak ale nezabránili útoku Soukupa. Domácí přidali druhý gól v přesilovce pěti proti třem. Stejná možnost se naskytla i Plzni, snížení ale nepřišlo a naopak ve druhé části přišla třetí ústecká branka. Mečouni za 45 minut nenašli recept na Rechtorika, Elba naopak ve třetí třetině přidala tři branky. Domácí střelec Soukup přidal hattrick.

Komentář trenéra Stanislav Kastner: Jen samotná vzpomínka na sobotní utkání ve mně vaří krev. Určitě jsme předvedli nejhorší jarní výkon. Pochopím, že se nám nedaří, ale nepochopím, že jsme bez bojovnosti a nasazení. Místo toho abychom hru zjednodušili, tak neustále váháme a přidržujeme balonky. Naše neochota podstupovat osobní souboje je přímo tristní. Chybí nám touha po vítězství a sebeprosazení. Musíme to v sobě do příštího víkendu objevit, jelikož bez toho ke zlepšení nedojde.

Sobota 26. března: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Pátý zápas nadstavby mečouni absolvovali v Hostivaři. V polovině utkání vedli o dvě branky, když se trefili Matoušek a Deja. Hostivař ovšem dvěma slepenými góly srovnala. Třetí třetina nabídla divoký hokejbal, během necelých čtyř minut padlo po dvou brankách na obou stranách. Zápas nakonec dospěl do samostatných střílení. Podruhé za sebou se mečounům v této disciplíně uspět nepodařilo a z Hostivaře vezou bod po porážce 5:4ss.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Těžké hodnocení a hodně smíšené pocity. Myslím si, že jsme dvě třetiny byli lepší a vytvářeli si více brankových příležitostí, čemuž nasvědčuje i průběh utkání. Ve třetí třetině to bylo nahoru dolů. Bohužel nám nestačilo ani vedení 4:2 a opět jsme soupeři dvě minuty před koncem dali možnost hrát přesilovku a v Power play srovnat. Při nájezdech nám rozhodčí neuznali dle mého regulérní gól a tak jsme je prohráli. Bod, který si vezeme, je za předvedený výkon málo.

Sobota 26. března: HBC Hostivař – HBC Plzeň 5:4ss (0:1, 1:1, 3:2 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Mečouni vyrazili do Českých Budějovic, zdejší Pedagogog je v tabulce na druhé příčce právě za Plzní, přesto je bodový rozdíl mezi týmy výrazný. Po víkendu se ještě navýšil, i přesto, že Jihočeši svěřence trenéra Samce pořádně prověřili. Hosté ale byli efektivní v zakončení. Klid na hokejky přineslo dvoubrankové vedení nabyté během deseti sekund v první třetině. Pedagog se poprvé trefil až na stavu 0:4 v poslední minutě druhé třetiny. Závěrečnou patnáctiminutovku si Plzeň pohlídala a vyhrála 2:6.

Komentář trenéra Michala Samce: V Českých Budějovicích jsme odehráli nejlepší a nejpřínosnější zápas za poslední týdny. Kvalitní soupeř na nás vlétl a od počátku s námi hrál vyrovnanou partii se šancemi na obou stranách. Obě mužstva byla ve své hře velice důrazná a bojovná, zápas rozhodla naše produktivita, důraz v předbrankovém prostoru a s jistotou chytající gólman, který znemožnil soupeři přes četné šance utkání výrazněji zdramatizovat. Myslím, že jsme podali dobrý výkon, na kterém lze stavět do dalších částí sezóny.

Sobota 26. března:SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Také mladší žáci se vydali na jih Čech. Cílovou zastávkou byl Suchdol nad Lužnicí. Na půdě těžkého soupeře se hostům dařilo. Po trefách Šplíchala, Obra a Navrátila vedli po dvou třetiníách o tři branky. Domácí hokejbalisté ale ve třetí třetině srovnali a vzájemný zápas i podruhé v sezóně skončil remízou.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Suchdol je společně s Pedagogem nejsilnější tým naší skupiny. Dobře rozehraný zápas, kdy jsme vedli po dvou třetinách 3:0 se nám nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Škoda neproměněné šance za stavu 3:1, kdy jsme mohli opět odskočit a soupeře držet více na uzdě. Velmi dobře zachytal Michal Šulan, který výrazně tým podržel v samotném závěru. Remíza je asi na půdě Suchdolu dobrá, ale je to škoda, protože bylo v našich silách tohle těžké utkání vyhrát

Neděle 27. března: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 3:3 (0:1, 0:2, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka absolvovala třetí jarní turnaj, tentokrát v dobřanské hale. Mladí mečouni se střetli se Stříbrem a s Blovicemi. Zápasy měly tentokrát poněkud odlišný průběh, výsledek i celkové vyznění.

Komentář vedoucího družstva Vlastimila Lokajíčka: V prvním zápase jsme se poprvé v jarní části utkali se Stříbrem a kluci opět podali dobrý výkon. Hrálo se rychle, kombinačně i silově a soupeř ukázal svoji vysokou vyspělost. My jsme se však stříbrským minimálně vyrovnali a tak se hrál zápas, kdy se bylo na co dívat. O naší prohře 4:5 nakonec rozhodl nešťastný gól odražený od helmy vlastního bránícího hráče. V úplném závěru sice ještě sahali po vyrovnání, ale to se bohužel nepovedlo. Přestože jsme si minimálně remízu zasloužili, přišla první jarní porážka. Kluci však i přes prohru opět dokázali, že od podzimu udělali velký pokrok.
Další zápas jsme sehráli s týmem Blovic a přes jednoznačné vítězství 18:2 nebyl v tomto zápase výkon tak povedený jako v zápase proti Stříbru. Po dobrém začátku, kdy jsme rychle vedli, jsme se přizpůsobili soupeři, zvolnili a od poloviny první třetiny do konce té druhé nepochopitelně vypadli z toho, co nás v předchozích zápasech zdobilo. Nedařila se souhra, každý se chtěl předvést individuálně, chyběla kombinace, rychlost i bojovnost. Bohužel přišly i zbytečné fauly. Přestože se po přestávkovém "proslovu do duše" hra ve třetí třetině znatelně zlepšila, což se projevilo i na skóre, nemůžu výkon v zápase s Blovicemi označit za vydařený.

Program příštího víkendu:

Sobota 2. dubna

  • A-tým: Letohrad – Plzeň (14:00)
  • Junioři: Plzeň – Třinec (15:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)


Neděle 3. dubna

  • A-tým: Karviná – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Plzeň – Beroun (14:00)