Doufám v to, že se do finální nominace na mistrovství světa probojuji, věří Michal Matoušek

Junioři se v nadstavbové části zatím nacházejí na druhém místě. Poslední utkání v Hostivaři ale nezvládli v samostatných stříleních, na výhru nestačily ani dva góly Michala Matouška. Plzeňský obránce se ohlíží za utkáním, prozrazuje, na co se tým nyní zaměřuje a zmiňuje se i o mistrovství světa.

V nadstavbové části extraligy juniorů jste zatím na druhém místě, ale dva týmy mají odehráno o utkání méně. Jak jste s výkony spokojeni?
Zápasy jsou těžší než v základní části, takže jsme spokojení, že jsme v první čtyřce, ale mrzí nás zápasy, kde jsme ztratili vedení a šli do prodloužení. Jinak si myslím, že s výkony můžeme být spokojeni a doufáme, že se tam udržíme do konce nadstavby.

V sobotu jste na venkovním hřišti prohráli s Hostivaří 4:5 po samostatných stříleních. Jak bys zápas zhodnotil?
Zápas jsme měli opět dobře rozehraný, byli jsme ve vedení, ale bohužel jsme ho dvakrát ztratili a v prodloužení jsme neproměnili šance, ale myslím si, že výkon byl dobrý a proti tak silné sestavě jako měla Hostivař, jsme měli navrch, takže se nemáme za co stydět.

Nejprve jste vedli o dva góly, na konci druhé třetiny se domácím podařilo srovnat. Pak jste se ještě dvakrát dostali do vedení, ale nedokázali jste ho udržet. Kde vidíš příčiny, že se vám konec nevydařil?
V nadstavbě máme s konci utkání problémy, takže na tom musíme zapracovat a určitě se nesesypat po obdrženém gólu a pustit soupeře tzv. „na koně“. Možná musíme zapracovat na nějaké taktice na konec utkání, ale sám nevím, proč se nám to stalo již třikrát.

Vsítil jsi dvě branky, v první třetině jsi otevíral skóre a prosadil ses také ve třetí části, když jsi vybojoval těsný náskok. Jak bys gólové situace popsal?
První gól – Matěj Pavlíček vybojoval míček u hrazení u červené čáry a já si naběhl mezi obránce a on mi našel, poté už jsem jenom běžel a někde na kruzích jsem vystřelil brankáři na vyrážečku a trefil to. A druhý gól padl v situaci 4 na 4, když jsme měli dobrý tlak v pásmu a já se ocitl sám u branky a Kevin Kristl mi zpoza branky našel a já pak vystřelil do protipohybu brankaře.

Oproti základní části inkasujete více branek, obdrželi jste jich už více než v první části sezóny. Zaměřujete se na to?
Zápasy jsou více nahoru dolů a když už soupeř dostane šanci, tak ji většinou promění, ale většinu gólů dostáváme ke konci utkání. Na obranu se teď určitě více zaměřujeme a snad nám to do příštích zápasů pomůže.

O zimní přestávce ses zúčastnil reprezentačního kempu U18, kde probíhala příprava na mistrovství světa. Věříš, že se probojuješ do konečné nominace?
Doufám v to, že se do finální nominace probojuju, když budu dobře hrát zápasy a budu přidávat nějaké ty kanadské body a budu na dalších kempech makat, tak mi snad nominace neuteče.

Trenér říkal, že všichni na sobě musí neustále pracovat. Připravuješ se nějak individuálně?
Vzhledem k tomu že mi nedávno skončila hokejová sezóna, tak si snažím dát na chvíli odpočinek, ale myslím si, že před začátkem play off se opět začnu připravovat také individuálně. Nyní jsem si naordinoval jen týmové tréninky.

O víkendu vás čeká utkání s Třincem, první souboj nadstavby jste tam vyhráli 4:2. Co teď od zápasu očekáváš?
Čekám hodně tvrdý zápas, kde se nesmíme nechat vyprovokovat a musíme udržet nervy, ale myslím si, že když budeme hrát tak jak umíme, a jakou máme letos sílu, že Třinec porazíme.