V posledním kole odehrají Plzeňští západočeské derby, bude se ještě rozhodovat o soupeři pro play down

V posledním kole základní části sehrají mečouni západočeské derby před kamerami O2 TV Sport. Plzeň i Dobřany už mají jisté play down, rozhodovat se ale bude ještě o jejich soupeřích. V dalších bojích můžou narazit i na sebe. Oběma týmům výhra pomůže k lepšímu sebevědomí, Dobřanští mohou změnit konečné pořadí v tabulce.

TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň, pátek 15. dubna od 11:00

Plzeňským hokejbalistům se nedařilo ani v jarní části, kde se nedokázali dotáhnout na prvních osm týmů a čekají je boje v play down. Se sedmnácti body se nacházejí na jedenáctém místě, na deváté Dobřany a desátý Hradec Králové ztrácejí čtyři body. Právě z jedním z těchto týmů se střetnou v zápasech o záchranu extraligy. Na jaře si mečouni jedinou domácí výhru zapsali proti pražskému Kovu, když zvítězili 6:1. O den později byli blízko bodům na Kladně, ale nakonec prohráli 2:3. Poté se jim nevydařilo utkání s Mostem a Ústím nad Labem, v tom dalším se ale radovali, když v oslabené sestavě porazili Letohrad 3:1. V posledním souboji na to nenavázali, Karviné podlehli 3:5.

Dobřanští měli šanci na postup do play off delší dobu, ale o mistrovský titul si nezahrají. Na svém kontě mají stejný počet bodů jako Hradec Králové, poslední utkání základní části jen rozhodne o konečném umístění obou celků. O možnost dostat se do play off přišli především v posledních zápasech, které se jim nevydařili. Na hřišti Kert Parku prohráli 2:7, z Mostu si přivezli porážku 1:3, neuspěli ani v Karviné (2:4) a v posledním utkání nestačili na Letohrad (2:4).

V letošním prvním vzájemném utkání se oba týmy střetly v plzeňské hale. V první třetině se dostali do vedení domácí, když se prosadil Miksan. Na začátku druhé části Plzeň náskok ještě navýšila a o chvíli později také využila přesilovou hru. Tříbrankové vedení ale Plzeňští neudrželi. V druhé patnáctiminutovce dobřanští hráči ještě snížili a ve třetí stav srovnali. O vítězi musela rozhodnou až samostatná stříleních, ve kterých byli úspěšnější hosté.

Nejproduktivnějším plzeňským hráčem je Jakub Vobruba, který vsítil čtyři branky a k tomu si připsal 16 asistencí. Za ním se nachází s patnácti body Lukáš Hanuš, který je s devíti góly nejlepším střelcem týmu. Vysoko v produktivitě je také Ondřej Kejř, ten má z mužstva nejvíce zkušeností a bude se je snažit uplatnit i v závěru sezóny. Plzeňští také budou spoléhat v bráně na Kráčinu a Návaru.

Nejvíce bodů z dobřanských hokejbalistů posbíral Václav Šlehofer, jenž zaznamenal šest přesných tref a 24 asistencí a je druhým nejlepších nahrávačem ze všech hráčů naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Jan Kovářík si zapsal 26 kanadských bodů (14+12). Čtrnáctkrát se prosadil také David Braun.

Utkání můžete sledovat živě na O2 TV Sport nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Pátek – 15. dubna
A-tým: Dobřany – Plzeň (11:00)

Sobota – 16. dubna
Junioři: Plzeň – Prachatice (13:30)
Přípravka: Turnaj Stříbro (09:30)