Bitva o záchranu extraligy mezi Kovem a Plzní. Série odstartuje na Košutce

Play-down hokejbalové extraligy o víkendu odstartuje svoji finální část. V souboji poražených z první série hostí mečouni pražské Kovo. Na půdě mečounů se odehrají dva zápasy, které mohou napovědět, kdo bude mít před dalším hracím víkendem blíže k záchraně.

PLAY-DOWN CROSSDOCK Extraligy: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha

Sobota 7. května 2022 od 11:00, Neděle 8. května od 11:00

Série pravdy. Play-down CROSSDOCK extraligy bude nejdéle za tři týdny rozuzleno. Do boje o záchranu extraligové příslušnosti se dostali plzeňští mečouni a pražské Kovo. Dva nejhůře umístěné celky základní části mezi sebou svedou tuhé bitvy, které určí sestupující tým, který se příští rok ukáže pouze v 1. lize.

První série Plzně i Kova skončily v nejkratším možném čase, tedy po třech zápasech. Přitom série mezi Hradcem Králové a Plzní měla být rozhodně vyrovnanější. Mezi týmy byl v základní části rozdíl pouhé dva body, v případě Dobřan a Kova byla mezera hned třináctibodová. Mečouni ovšem ztratily oba duely na východě Čech, zejména první duel poměrně smolně, a negativní trend nedokázali zvrátit ani před domácím publikem. Stejně tak lze popsat sérii Kova proti Dobřanům. Pražané ve třetím duelu vedli v polovině zápasu 3:1, nakonec ovšem prohráli 3:5.

Jedno je jisté. Jeden z tradičních účastníků extraligy bude v příštím ročníku chybět. Plzeňané udělají vše pro to, aby mezi extraligovou smetánkou nechyběly. Spoléhat se budou rovněž na příspěvek první formace. Proti Hradci Králové se o tři ze čtyř branek postarali právě její členové. Dvakrát se trefil Michal Průcha a jednou Jakub Vobruba. Důvěru v brankovišti dostal po celou sérii Petr Kráčina a nedošlo tedy na zavedené střídání ze základní části. Právě Kráčina byl v základní části u všech šesti vítězství plzeňského celku, což mohlo sehrát roli v rozhodování trenérů.

Kovo se rovněž proti Dobřanům zmohlo pouze na čtyři vstřelené branky. Dvě z nich nesly podpis Filipa Kejdany. V brance téměř bez pochyb naskočí Tomáš Humlíček, který byl zřejmě nejvýraznějším mužem týmu z Palmovky v základní části. V prvním vzájemném utkání extraligové sezóny navíc plzeňské střelce vynuloval. Do druhého nenastoupil a jeho kolega Šach inkasoval šestkrát.

Plzeňští fanoušci, kteří byli roky zvyklí na play-off, se letos museli smířit s boji o patro níže. Série o udržení extraligové příslušnosti je v Plzni novinkou, přesto slibuje rozhodně pořádný náboj. Všechny zápasy, včetně sobotního, začínají shodně v 11:00.