Dorost se po měsíční pauze představí na finálovém turnaji

Dorost po měsíční pauze odehraje o víkendu finálový turnaj v České Lípě. Na něj se dostal přímo, když se v základní části v divizi Západ umístil na druhé pozici. Na turnaji se v sobotu ve skupině B utká se Svítkovem a Berounem, o den později jsou na programu zápasy play off a souboj o páté místo.

Finálového turnaje dorostu se zúčastní šest týmů. Ve skupině A budou bojovat Kladno, Pardubice a Heřmanův Městec. Plzeňští jsou ve skupině B, v základní části jim na první Kladno chyběl jen bod a ze druhého místa v divizi Západ postoupili přímo. S mečouny se ve skupině představí také Svítkov a Beroun. Svítkovští hokejbalisté si účast zajistili prvním místem v divizi Východ, Berounští si ho vybojovali na kvalifikačním turnaji.

Plzeňští hráči měli nyní měsíc pauzu, během které měli čas na činnosti, které bylo potřeba zlepšit. Na programu měli také přátelská utkání. „Zaměřili jsem se na zakončení, chození do předbrankového prostoru, přesilovky. Na to nebyl tolik prostor během sezóny. Sehráli jsme ještě dva přípravné zápasy se Stříbrem,“ říká trenér Michal Edl.

Systém turnaje je shodný s turnajem starších žáků. V sobotu se týmy utkají v rámci skupiny mezi sebou, v neděli si zahrají o medaile nebo o páté místo. Aby se celky dostaly do semifinále s jistotou, musí vyhrát oba zápasy ve skupině. V případě jedné výhry bude záležet, jak skončí ostatní souboje. „Systém je jasný, dvě vítězství nás posunou do hry o medaile,“ je si vědom trenér plzeňského dorostu.

Mečouni v základní části nezvládli jen tři utkání, na turnaji je ale nečeká nic lehkého a poctivě se připravovali. „Věříme, že tým je připravený a že jsme udělali maximum, abychom uspěli. Věřím, že s taktikou, kterou si nastavíme budeme úspěšní, pokud ji budeme plnit,“ neskrývá Edl, který je také trenérem reprezentace hráčů do 16 let. Plzeňští už v sezóně odehráli kvalitní zápasy, kde mohli sbírat zkušenosti. Někteří hráči se také zúčastnili juniorského play off.

V sezóně se Plzeňští potkali se všemi týmy kromě Heřmanova Městce. S Kladnem a Berounem se kromě zápasů v divizi Západ střetli také v eXcellent League v zimní přípravě. Soutěž si zahrály i Svítkov a Beroun. Turnaj vyhrála Hostivař, která se ale do finálového turnaje neprobojovala, mečouni skončili na druhém místě.