Hodnocení víkendu: Junioři se radují ze stříbrných medailí, dorost na finálovém turnaji šestý

O uplynulém víkendu měly nabitý program tři mládežnické týmy. Junioři se v Hostivaři snažili finálovou sérii vyrovnat a vrátit do Plzně. V sobotu se jim utkání vydařilo, o den později už ale na soupeře nestačili a skončili na druhém místě. Dorost se představil na finálovém turnaji, kde vybojoval šesté místo. Starší žáci sehráli Pilsen Cup.

Junioři

Plzeňští hráči v domácím prostředí nezvládli ani jedno utkání a Hostivaři už k titulu chyběla jen jedna výhra. Mečouni ale do třetího zápasu vstoupili výborně a v osmé minutě už vedli 5:0. Ve druhé třetině si vedení pohlídali, ve třetí na své konto přidali ještě jednu branku. Na druhé straně naopak žádný míček neskončil, Jakub Šlechta vychytal nulu. Plzeňští tak vítězstvím snížili stav série a získali naději na titul.

Sobota 18. června: HBC Hostivař – HBC Plzeň 0:6 (0:5, 0:0, 0:1)
Podrobnosti o utkání

O den později museli znovu vyhrát, aby sérii vrátili do Plzně. V první třetině se nikdo neprosadil, branky začaly padat až ve druhé části. Nyní to byli Hostivařští, komu se dařilo. Ve druhé patnáctiminutovce vsítili pět branek a byli blízko titulu. Na začátku třetí třetiny skóre navýšili dalším gólem. Plzeňským hráčům se podařilo odpověď, ale v závěru se domácí zase ujali šestibrankového vedení a mohli se radovat z vítězství v extralize juniorů. Plzeňští vybojovali stříbrné medaile.

Neděle 19. června: HBC Hostivař – HBC Plzeň 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Tomáše Semery: Dvě utkání v tropickém počasí jako den a noc. V tom sobotním jsme odvraceli první mečbol a cítil jsem z hráčů obrovské odhodlání vrátit sérii zpět do Plzně. Měli jsme skvělý vstup do zápasu, kdy nám tam v první třetině spadlo téměř vše a utkání jsme si pohlídali a dovedli konečně do vítězného konce. V tom nedělním jsme chtěli zopakovat stejný výkon, ale bohužel z tlaku v první třetině jsme nic nevytěžili, následně ve druhé třetině to tam začalo padat domácím a nám se sen o titulu začal rozplývat. Byla to skvělá finálová série a ještě jednou gratuluji soupeři ke zlatu.

Dorost

Dorost o víkendu odehrál finálový turnaj v České Lípě. Nejprve se mečouni ve skupině B potkali s Berounem. V první třetině se jim podařilo otevřít skóre, o necelé čtyři minuty později ale soupeř vyrovnal. Na konci druhé části využila Plzeň přesilovou hru a vzala si vedení zpět. Ve třetí třetině už se neujala ani jedna střela a mečouni se mohli radovat z výhry.

HBC Plzeň – SK Kelti 2008 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Ve druhém zápase se Plzeňští střetli s pardubickým Svítkovem. V první třetině se žádná střela neujala, na začátku druhé šli do vedení svítkovští hokejbalisté. Ti svůj náskok krátce poté ještě navýšili a v úvodu poslední části už vedli o tři branky. Plzeňským hráčům se na to nepodařilo zareagovat a druhé utkání prohráli. Ve skupině každý tým posbíral tři body, Plzeňští se kvůli nejhoršímu skóre do semifinále nedostali a čekal je jen souboj o páté místo.

HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

V nedělním souboji o páté místo se mečouni utkali s Heřmanovým Městcem. Plzeňští neměli dobrý vstup do utkání a po první třetině prohrávali o jednu branku. Ve druhé části se nejprve z gólu radoval znovu soupeř, neuběhla ale ani minuta a mečouni ztrátu snížili. Ve třetí třetině ale Ježci potrestali dvě vyloučení plzeňských hráčů a vedení už nepustili. Plzeňští tak na turnaji skončili šestí.

HBC Plzeň – Ježci Heřmanův Městec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Starší žáci

Starší žáci se o víkendu představili na mezinárodním turnaji Pilsen Cup. Podrobnější informace budou zveřejněny v samostatném článku.