Čtvrtý venkovní zápas v řadě čeká plzeňské hráče v Ústí nad Labem

Mečouni odehrají v sobotu další venkovní utkání, setkají se s Ústím nad Labem. Plzeňští hokejbalisté poslední dva zápasy nezvládli, nedařilo se ale ani Severočechům. Oba týmy tak budou bojovat o důležité body a budou se chtít posunout v tabulce. V akci bude také B-tým a mladší žáci.

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň, sobota 1. října od 13:30

Plzeňští mají na svém kontě čtyři body a v neúplné tabulce se zatím nachází na jedenáctém místě, na tři týmy před nimi ztrácí dva body. Mečounům se příliš nevydařil vstup do nové sezóny, když v úvodním utkání prohráli se Svítkovem 0:5. Poté už se ale radovali z prvních bodů, v Hostivaři vybojovali výhru 3:1. Další týden se utkali s Karvinou, kde o vítězi rozhodlo prodloužení, Plzeň ale zápas nezvládla (5:4). Ve středu plzeňští hráči odehráli západočeské derby, úspěšnější byly Dobřany, které vyhráli 4:2.

Ústí nad Labem je se sedmi body na páté pozici, má ale odehráno nejvíce zápasů, stejný počet bodů mají také Karviná a Dobřany. Ústečtí hokejbalisté v prvním zápase porazili Hradec Králové 4:2, pak ale nezvládli utkání s Karvinou (0:4) a žádný bod nezískali ani s Kert Parkem (1:3). Druhou výhru si zapsali další týden, na domácím hřišti nedovolili Pardubicím skórovat, naopak soupeři vsítili tři branky. Vítěznou sérii ale neprodloužili, v dalším souboji byla lepší Hostivař (5:4), ve středu zaznamenali další prohru, v samostatných stříleních rozhodly duel Prachatice.

Ve vzájemných zápasech se minulou sezónu více dařilo ústeckých hráčům, kteří vyhráli obě utkání. Nejprve se na plzeňském hřišti dostali do vedení, Plzni se podařilo za chvíli srovnat. Také na druhý gól hostů Plzeňští zareagovali, ale na třetí branku už odpověď nenašli a Ústečtí se radovali z těsného vítězství. Na severu Čech se pak mečounům nedařilo, domácího gólmana neprostřelili ani jednou a prohráli 0:6.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je zatím Martin Kunzmann, který vsítil čtyři branky a na dvě nahrál. O bod méně posbíral Matěj Pavlíček, jenž se prosadil jednou a k tomu si zapsal čtyři asistence. Z ústeckých hráčů má momentálně nejvíce kanadských bodů Vojtěch Červinka, jednou rozvlnil síť a šestkrát nahrával spoluhráčům. Šesti body se blýskli Lukáš Soukup (5+1) a Pavel Krajíček (3+3).

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota - 1. října

A-tým: Ústí nad Labem - HBC Plzeň (11:00)

Neděle - 2. října

B-tým: HBC Plzeň - České Budějovice (14:00)

Mladší žáci: Turnaj Třemošná