Hodnocení víkendu: Všechny celky kromě A-týmu se radovaly z výhry

O víkendu se na domácím hřišti představily čtyři plzeňský týmy, dva bojovaly u soupeřů. A-tým nezvládl utkání s Hradcem, B-tým vyhrál s Ještěry v samostatných stříleních. Dorost se radoval v Třemošné, další vysoké vítězství si zapsali také starší žáci. Mladší měli utkání výborně rozehrané, nakonec zvítězili v nájezdech. V akci byla i přípravka.

A-tým

Mečouni se ve třetím domácím utkání potkali s Hradcem Králové, který se nachází na posledním místě. Plzeňští vstoupili do utkání aktivně a ve třetí minutě otevřel skóre Davídek. Před koncem první třetiny se podařilo hostům snížit, ale v úvodu druhé části vrátil vedení Západočechům Kunzmann. Plzeň si pak vypracovala více gólových příležitostí, ale úspěšnější byli Hradečtí, kteří jen pět vteřin před koncem druhé patnáctiminutovky využili přesilovou hru. Po přestávce už plzeňští hráči recept na Bryknera nenašili, naopak Hradec stav otočil a v závěru si výhru pojistil trefou do prázdné branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Chtěli jsme odčinit výkon z posledního víkendu. Myslím, že jsme po čas celého zápasu byli aktivní, měli více ze hry, ale na to se nehraje. Šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměňovali a naopak jsme dostali laciné branky. K tomu nás srážela zbytečná vyloučení. Nedá se nic dělat, musíme jít dál a začít zase sbírat body.

Sobota 22. října: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým doma přivítal Ještěry z Ústí nad Labem. Plzeňští nabídli v první části hostům dvě početní výhody, ale nikdo se neprosadil. V úvodu druhé třetiny zamířil na trestnou lavici také ústecký hráč a tentokrát už se skóre měnilo, když se prosadil Reiser. Další střela se ujala až ve třicáté třetí minutě, kdy Ústí srovnalo. O necelé tři minuty později se radovalo znovu a dostalo se do vedení. Jednobrankovou ztrátu se mečounům podařilo smazat v přesilové hře v závěru základní hrací doby. O vítězi pak rozhodla samostatná střílení, kde druhý bod vystřelil domácím Pavlík.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Do zápasu jsme vstoupili lépe než minulý týden, přesto jsme do něj nevstoupili ideálně. Myslím si, že od nás tam bylo mírné podcenění soupeře, z čehož vyplynulo přehrávání situací a přesto, že jsme měli optickou převahu, tak větší šance jsme si nepřipravili, jelikož místo toho, když jsme měli zvolit střelu, tak jsme někam nesmyslně balonky odevzdávali v domnění, že najdeme někde lépe postaveného hráče. Když už jsme nějakou šanci měli, tak jsme stříleli špatně. Ve druhé třetině, která od nás nebyla dobrá, dalo by se říci, že byla ještě horší než ta první, jsme paradoxně v přesilovce vstřelili šťastný gól. Do třetí třetiny jsme trochu přeskupili řady, některé věci jsme si o přestávce vyříkali, soustředili jsme se hlavně na to, že je potřeba hrát týmově a ne každý sám za sebe, jako to bylo v předchozím průběhu zápasu. Ta třetina byla od nás asi nejlepší, přestože soupeř otočil na 2:1, tak nám se povedlo v závěru vyrovnat na 2:2. V podobném duchu jsme vstoupili i do prodloužení, kde jsme byli lepší než soupeř, bohužel jsme žádnou z našich šancí nedokázali využít. Nájezdy jsou o štěstí, od nás bylo provedení nájezdů precizní a podržel nás Jakub Šlechta. Musíme se ale ze zápasu poučit a být koncentrovaní od první do poslední minuty a rozhodně si nemůžeme dovolit nikoho podcenit, protože pokud jen málo nějakého soupeře podceníme, tak za to budeme potrestáni. Takže hrát týmově a koncentrovaně a můžeme se měřit s každým.

Neděle 23. října: HBC Plzeň – HBC Ještěři Ústí nad Labem 3:2ss (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci vyjeli na hřiště Třemošné. V první části poslal Plzeň do vedení Remeš, další branky padaly až ve druhé třetině. Jen třicet osm vteřin po přestávce potrestal vyloučení domácího hráče Kotrouš a zařídil mečounům dvoubrankový náskok. Neuběhla ani minuta a Plzeňští se radovali znovu. Na skvělý vstup do druhé patnáctiminutovky pak navázal ještě Obr. Krátce poté se sít vlnila také za zády Kočky, kterého pak vystřídal Hošek. Jen šest vteřin poté ale měli čtyřbrankový náskok Plzeňští zpět. V poslední třetině přidal na své konto druhou branku v utkání Kraus a mečouni tak stále v letošní sezóně neprohráli žádné utkání.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Neděle 23. října: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 1:6 (0:1, 1:4, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V domácím prostředí se také představili starší žáci, kteří se utkali s Pískem. Do vedení se dostali už ve druhé minutě, zanedlouho přidali další branku. Do konce první části překonali píseckého brankáře ještě třikrát, na druhé straně skončil za brankovou čárou jeden míček. Také ve druhé třetině se více dařilo plzeňským hráčům, kteří mířili přesně třikrát. V poslední části ještě pokračovali v navyšování skóre a sedmi góly nedali hostům šanci. Hattrick si zapsali Jakub a Matěj Kořínkovi.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Kromě výsledku jsou pozitivem tři využité přesilovky z celkového počtu pěti. I v sobotu se do střílení gólů zapojili naši obránci. Dlouhodobějším negativem je to, že přes vysoké výhry máme rezervy v našich výkonech v první polovině zápasů. Příští týden máme v soutěžních zápasech volno, domluvili jsme si tak utkání v Berouně, což bude další herní konfrontace s mužstvy skupiny Střed. Uvidíme, v jakém světle se předvedeme tam.

Sobota 22. října: HBC Plzeň – HC ŠD Písek 15:1 (5:1, 3:0, 7:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V plzeňské hale bojovali také mladší žáci, kteří poměřili síly s Prachaticemi. Domácí se ujali vedení v šesté minutě, o necelé dvě minuty později už měli dvoubrankový náskok. Potřetí se jim podařilo skórovat ve vlastním oslabení. I ve druhé třetině mečouni pokračovali v brankostroji a do poslední části šli s pětibrankovým vedením. Tam se ale role otočily a pěti góly se Prachatičtí dotáhli. Utkání pak došlo do samostatných stříleních, kde výhru Plzni zajistil Martin Ptáčník.

Komentář trenéra Michala Samce: Utkání bych hodnotil jako dva oddělené celky. Do konce druhé třetiny jsme hráli skvěle, troufnu si říct, že to byl náš doposud nejlepší výkon v této sezóně. Stálo při nás i štěstí, ale na hřišti jsme byli lepším týmem a zaslouženě vedli o pět gólů. Po druhé přestávce ovšem hráči zápas vypustili, chybně si nastavili, že mají vyhráno, což se ukázalo jako fatální chyba a skvěle hrající soupeř vyrovnal. Jsem rád, že díky individuální kvalitě na naší straně jsme se nakonec přes hororovou poslední třetinu radovali z vítězství a částečně si zpravili chuť z promarněného vítězství v základní hrací době.

Neděle 23. října: HBC Plzeň – HBC Prachatice 6:5ss (3:0, 2:0, 0:5 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka odehrála turnaj ve Stříbře, kde se setkala s celkem Blovic a Dobřan. Mladí plzeňští hráči v prvním zápase zaznamenali vysokou výhru 14:3, pak se radovali i v utkání s Dobřany 6:0.

Komentář trenéra Marka Štrunce: V letošním ročníku mladí mečouni porovnali své síly poprvé proti soupeřům z Blovic. Utkání, které začalo těsně po dešti, mělo velmi opatrný začátek z obou stran. Ale jak povrch hřiště osychal, vrátili se mečouni ke své hře, kterou trénujeme. A tak se mohli diváci z Plzně radovat z branky, kterou vsítil Matěj Rubek. Byla to jeho první branka v prvním utkání za přípravku. Kluci hráli výborně a postupně se prosazovali, na soupeře se valil jeden útok za druhým. Zápas tak skončil vysokou výhrou pro mečouny. To druhý zápas proti tradičnímu soupeři z Dobřan byl zcela odlišný. Bojovalo se od první minuty zápasu. Doslova bojovalo, bylo vidět nezpočet osobních soubojů jeden proti jednomu, ale i u mantinelu. Těchto soubojů se nebáli ani nejmladší mečouni, kteří nastupovali v zápase. Mečouni, ale i hráči Dobřan doslova padali na střídačce vyčerpáním. Ale postupem času se začali prosazovat jen naši kluci, a to i díky brankáři, který hájil naši branku. Za svá záda nepustil ani jednu střelu. A tak letos již podruhé udrželi mladí mečouni proti Dobřanům čisté konto.

Program příštího víkendu:

Sobota – 29. října
A-tým: Kladno – HBC Plzeň (11:00)

Neděle – 30 října
B-tým: Vlčí Smečka Ústí nad Labem – HBC Plzeň B (11:30)