Muži v rámci přípravy vyzvali mládežnické reprezentační výběry

Je již tradicí, že v rámci zimní přípravy využívají plzeňskou halu reprezentační družstva. Nejinak tomu je letos. V rámci uplynulého víkendu 21. – 22. ledna dělily o hrací plochu celky U16 a U20. V rámci přípravy před juniorským šampionátem se utkaly s výběry Plzně. Pro mečouny se tak jednalo o první zápasové měření během zimní pauzy soutěží. FOTO: Jas Gripen (Flickr)

A-tým prověřil výběr U20, o den později nastoupilo Béčko proti U16

Trenér reprezentační dvacítky Karel Manhart na kemp nominoval čtveřici Plzeňanů. Trojici obránců Tomáš Krejčí, Michal Matoušek, Daniel Pavlík doplnil útočník David Slezák. Trenéři zúžili kádr po prosincovém soustředění a v rámci dvoudenního kempu sehráli modelový zápas proti plzeňskému Áčku. Plzeňští reprezentanti se pro duel opět přesunuli na střídačku mečounů.

Reprezentanti byli rozděleni na dvě poloviny. Při čemž každá z nich čelila Plzni v zápase hraném 2x12 minut. Mečouni nejprve zvítězili 4:1 a ve druhém utkání prohráli 3:5. Do skóre výrazně promluvil David Slezák, který se podílel na několika brankách Plzně. Za zmínku také určitě stojí skvělé zákroky stále ještě dorostence Ondřeje Kočky, který odchytal druhý zápas.

O den později ke svému zápasu nastoupili reprezentanti U16, kteří se utkali s týmem, jehož hlavní část tvořili hráči prvoligového B-týmu. Vzhledem k tomu, že trenér plzeňských prvoligistů Vít Čapek má na povel reprezentační šestnáctku, zápas pro něj byl skvělým studijním materiálem.

Také reprezentace U16 postupně zužuje kádr pro šampionát v Liberci, který proběhne na přelomu června a července letošního roku. Z řad mečounů se kempu zůčastnili dorostenci Martin Král, Filip Kotrouš, Pavel Novák a Jan Meiner. Kempu se původně měl zúčastnit také brankář Jindřich Hošek.

Nedělní zápasy probíhali téměř stejnou formou. Plzeň vyzvala ve dvou zápasech rozdělený soubor reprezentantů. Hrálo se dokonce 2x15 minut. V prvním utkání zvítězili mečouni 7:1, ve druhém remizovali 3:3. Za zmínku stojí, že všechny tři góly reprezentace U16 vstřelil Martin Král.

A co plzeňská mládež?

V plném tréninku je samozřejmě také plzeňská mládež. Hráči již přes dva týdny polykají tréninkové dávky. Vyjma kondiční přípravy trenéři naplno využívají komfortu haly a hráči tak mohou nabírat kondici zároveň s pilováním individuálních dovedností s holí. Program mládežnických družstev je ale různorodý.

Například přípravka byla prvním klubovým týmem, který naskočil do zápasů. Starší žáci mají za sebou soustředění v Sušici. A dorost zase zítra domácím duelem proti Berounu (19:00) vkročí do zimní eXcellent League, která propojí nejlepší celky obou divizí. Podrobnější report o počínání plzeňské mládeže během zimních měsíců bychom přinesli v samostatném článku.