O další domácí výhru budou mečouni bojovat s Letohradem

O víkendu se plzeňští hokejbalisté utkají na domácím hřišti s Letohradem, kterému se v letošní sezóně daří. Letohradští v jarní části zatím vyhráli všechny zápasy, plzeňští hráči v minulém domácím utkání také vybojovali tři body a budou na to chtít navázat. V akci budou také mládežnické týmy. Foto: Petra Marková

HBC Plzeň - SK Hokejbal Letohrad, sobota 18. března od 14:00

Mečouni se po začátku jarní části stále drží na třetím místě, na svém kontě mají jedenáct bodů. Do druhé části sezóny vstoupili prohrou s Karvinou (1:4), v dalším utkání už se radovali, když Ústí nad Labem porazili 4:1. V minulém zápase se utkali s Prachaticemi, se kterými sousedí v tabulce. Domácí šli do vedení ve druhé minutě, plzeňským hokejbalistům se podařilo v úvodu druhé třetiny srovnat, ale zanedlouho si Prachatičtí vzali vedení zpět a pak se prosadili ještě do prázdné klece (1:3).

Letohradští jsou na tom lépe, s 41 body se nacházejí na druhé pozici. V prvním souboji jarní části se potkali s Pardubicemi, se kterými vyhráli v prodloužení 3:2. Poté zvítězili s Hostivaří 4:3 a tři body si zapsali také minulý týden s Ústím nad Labem. Ústečtí v první třetině otevřeli skóre, v dalších se ale prosadili jen letohradští hráči a vyhráli 2:1.

V prvním vzájemném utkání v letošní sezóně byl úspěšnější Letohrad. V první třetině vsítil každý tým jeden gól, ve druhé se více dařilo domácím, kteří se dostali do dvoubrankového náskoku. Na začátku třetí části Plzeňští snížili, na soupeře už se ale nedotáhli. Letohrad si ještě zapsal dvě trefy a vybojoval výhru 6:3.

Nejproduktivnějším hráčem mečounů je Vít Lokajíček, který vsítil pět gólů a na devět nahrál. V podzimním utkání překonal letohradského gólmana dvakrát. Za ním je s dvanácti kanadskými body Jakub Vobruba, jenž se jako jediný prosadil v minulém utkání s Prachaticemi. V bráně týmu přispívají svými výkony Kráčina a Čapek.

Nejvíce bodů z Letohradu zatím posbíral David Halbrštát, desetkrát mířil přesně, šestnáctkrát nahrával spoluhráčům. Michal Macháček se blýskl 21 body (12+9). Letohrad patří k týmům, které v průměru obdržely nejméně gólů za utkání. Michal Novák je s úspěšností zásahů 91,84 % třetím nejlepším brankářem Extraligy mužů.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 18. března

A-tým: HBC Plzeň – Letohrad (14:00)
Starší žáci: Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň (13:00)

Neděle – 19. března

B-tým: HBC Plzeň B – Vlčí Smečka Ústí nad Labem (15:00)
Dorost: HBC Plzeň – Prachatice (13:00)
Mladší žáci: HBC Plzeň – Buldoci Stříbro (09:00)