Hodnocení víkendu: A-tým i B-tým porazily druhé celky v tabulce, dorost s nulou

Úspěšný víkend mají za sebou extraligové a prvoligové družstvo HBC Plzeň. Plzeňský A-tým zvládl souboj s druhým týmem tabulky, Letohrad šel v Plzni sice velmi brzdy do vedení, mečouni ale stejně jako proti Ústí nad Labem zvládli duel otočit. Plzeňské Béčko potvrdilo jarní formu a porazilo dalšího favorita. Ze tří jarních duelů navíc neztratilo ani bod. Svůj zápas zvládl s čistým kontem dorost. Starší žáci narazili na silný Suchdol a rovněž se radovali z vítězství. FOTO: Martin Halíř.

A-tým

Třetí domácí extraligové utkání na jaře začalo pro Plzeň strašidelně. Mezírku v plzeňské obraně využili hosté již v 19. sekundě. Mečouni ale téměř okamžitě srovnali a vrátili se do hry. Do konce první třetiny navíc zvrátili vývoj utkání. Ve druhé části pak využili přesilovou hru pěti proti třem a navíc udeřili v oslabení. Plzeňané poté udržovali bezpečný gólový náskok. Když si letohradský gólman ve 42. minutě srazil Benediktovu střelu do vlastní sítě, na tabuli již svítil stav 6:2 pro Plzeň. Mečouni ve zbytku zápasu ovšem polevili a dvakrát inkasovali. Víc už druhý tým tabulky v Plzni nestihl.

Komentář trenéra Michala Edla: Utkání jsme neodstartovali tak, jak bychom si představovali. Co jsme potřebovali zahrát, to nám hned první střídání nevyšlo, což samozřejmě nebylo příjemné. Vyrovnácím gólem jsme se ale rychle dostali zpět do zápasu. Měli jsme potom solidní pasáže hry. Někdy ale až zbytečně zapojujeme emoce, to není to, co bychom chtěli. Na tom budeme muset dále pracovat. Na konci soupeř přitlačil. My jsme měli „trošku nahráno“, takže jsme si dovolili nasadit i další kluky, aby se dostali do zápasu a neproseděli zápas na střídačce. Samozřejmě to nebylo úplně ideální, ale za daného stavu jsme si to mohli dovolit, a za to jsme rádi.

Sobota 18. března: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Plzeňané hostili druhý celek západní divize 1. ligy, ústeckou Vlčí smečku. Ta šla v 8. minutě do vedení. Před přestávkou ale srovnal v přesilovce Kristl. Ve druhé třetině se obecně přiostřilo, v čase 27:57 vyloučili rozhodčí hned čtyři hráče, z toho tři hostujícící. A mečouni dvojnásobnou výhodu využili, skórujícím hráčem byl Pavlík. Nastolený trend pokračoval, mečouni ukázali perfektní efektivitu přesilových her. Vstřelili v nich další dvě branky a uzavřeli na konečných 4:1. Z šesti početních výhod přeměnili v gól hned čtyři. Plzeňští mladíci si na jaře drží skvělou formu a zvítězili potřetí v řadě.

Komentář trenéra Víta Čapka: Do zápasu jsme vystoupili s příliš s velkým respektem a téměř 10minut jsme na soupeřovu branku pořádně nevystřelili. Celkem brzy jsme se otřepali i z obdržené branky a do přestávky jsme v přesilovce vyrovnali. O přestávce jsme hráče nabádali k disciplíně a zjednodušení hry, aby se více tlačili do střelby. Podařilo se nám potom využít přesilovku 5 na 3. Hosté byli celkem podráždění a nám se v závěrečné třetině podařilo využít další dvě přesilovky po gólech Pavlíčka a Kristla. Taktickou hrou jsme dovedli zápas do vítězného konce. Z přesilovek jsme dali 4 branky, což jsou dobrá čísla. Hra v oslabení se nám taky dařila, kdy jsme soupeře nepouštěli do šancí. Všichni hráči zaslouží pochvalu za odvedenou práci.

Neděle 19. března: HBC Plzeň – Vlčí Smečka Ústí nad Labem 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci očekávali tuhou bitvu proti Prachaticím. Očekávání se v Plzni naplnila. Mečouni sice měli střelecky navrch, žádná branka ale nepadla. Rozhodčí dokonce nevylučovali ani žádného hráče. Čekání na gól utnul k domácí radosti v 17. minutě Procházka. Plzeňané si těsný náskok udrželi až do konce. V poslední minutě jej trefou do prázdné branky potvrdil Král. Brankář Plzně Ondřej Kočka se naopak mohl radovat z čistého konta. Mečouni si díky vítězství vytvořili sedmibodový náskok na své pronásledovatele.

Komentář trenéra Petra Kanty: Doplníme.

Neděle 19. září: HBC Plzeň – HBC Prachatice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané vyjeli ke třetímu soutěžnímu utkání na jaře na půdu Suchdola nad Lužnicí. Díky dvěma trefám Kořínka si vytvořili náskok hned na začátku utkání, domácí skórovali poprvé v 10. minutě, jenže Plzeň odpověděla s grácií. Mečouni se do přestávky trefili ještě dvakrát. Ve zbývajícím čase zápasu se skóre zdvojnásobilo na obou stranách. Při výhře 8:2 mohly plzeňské hráče těšit dvě využité přesilovky, stejně tak výkon gólmana. Domácí totiž Plzeň i přes porážku přestříleli (24:23)!.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Byl to zápas s velmi dobrým týmem. Zejména ve hře dopředu nám Suchdol dělal dost často problémy. V brance předvedl Jindra Hošek hned několik zákroků, které týmu pomohly ve fázích, kdy to kolem naší branky hořelo. Vepředu jsme byli celkem efektivní a tak díky obojímu máme vysokou a hlavně cennou výhru.

Sobota 18. března: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 2:8 (1:4, 1:2, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáky čekal na úvod jara domácí duel proti Stříbru. Na plzeňské straně do zápasu naskočilo hned 16 hráčů a dva brankáři! Bohužel, na vítězný pokřik si budou muset mladí hokejbalisté a hokejbalistka z Plzně počkat. Buldoci šli v plzeňské hale do vedení díky dvěma trefám v páté minutě. Mečouni sice vstřelili kontaktní branku. Ve zbytku duelu už se ale do střeleckých listin zapsalo pouze Stříbro, konkrétně Janeček, který mečounům vstřelil všechny čtyři branky.

Komentář trenéra Michala Samce: Doplníme.

Neděle 19. března: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 25. března

  • A-tým: Hradec Králové - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Dobřany (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Blovice (10:00)


Neděle 26. března

  • B-tým: Nové Strašecí - Plzeň (14:00)