Hodnocení víkendu: A-tým a žáci se radovali z výhry, B-tým v jarní části poprvé prohrál

O víkendu bojovaly na hřištích čtyři plzeňské týmy. A-tým porazil Hradec Králové v prodloužení, starší žáci vyhráli v domácím prostředí proti Dobřanům. Ti ve čtvrtek byli také úspěšní s dorostem Třemošné. Mladší žáci si přivezli vítězství z Blovic. Naopak se nedařilo B-týmu, který neprodloužil vítěznou sérii a prohrál s Novým Strašecím.

A-tým

Mečouni v sobotu poměřili síly s Hradcem Králové. V úvodu se více dařilo hradeckým hráčům, kteří se prosadili už ve čtvrté minutě, ale gól nebyl uznaný. Do vedení se pak dostali v jedenácté minutě, v další části ale byli lepší hosté a Lokajíček srovnal. Ve třetí třetině se hodně vylučovalo na obou stranách, nikdo ale míček do branky nedopravil. O vítězi rozhodlo až prodloužení, kde nejprve měli příležitost Plzeňští z trestného střílení, radovali se ale jen deset vteřin před koncem. Hradeckého gólmana překonal Škarka a Plzeň si odvezla dva body.

Komentář trenéra Michala Edla: Je to další ze zápasů, který jsem vnímal jako hodně důležitý. Myslím si, že chvilku v první třetině to nebylo úplně optimální, ale postupem času jsme se do utkání dostávali. Myslím si, že jsme v něm byli i trochu iniciativnější. Gól, který jsme dostali, je situace, kterou tým musí zvládnout, na tom budeme dál pracovat. Byli jsme trpěliví a myslím, že jsme si určitě zasloužili vyrovnání, které přišlo. Pak se zápas zlomil ve druhé třetině, kdy jsme nebyli schopní dát branku a zápas se dotáhnul až v prodloužení. Ve třetí třetině jsme mohli být víc disciplinovaní, taky na tom budeme tento týden pracovat a kluky k tomu nabádat, že ty emoce musíme ještě trochu udržet níž, než to bylo nyní v poslední třetině. Jsem určitě rád, že v tom prodloužení jsme hráli, snažili jsme se být co nejvíce na míčku, abychom měli co nejvíce šancí a víceméně rozhodla standartní situace na konci prodloužení a připsali jsme si další bod, za co jsme samozřejmě rádi.

Sobota 25. března: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 1:2p (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým se představil v Novém Strašecí. Plzeňští hráči nevstoupili do utkání dobře a už ve třetí minutě měli tříbrankovou ztrátu. Soupeř pak navýšil vedení ještě dvěma góly a mečouni se museli dotahovat. V druhé třetině snížili na rozdíl tří branek, v úvodu další potrestali domácí vyloučení Plzně. Dvakrát se ještě vlnila síť za zády Čadka, ale poté už si domácí výhru pohlídali a plzeňští hokejbalisté poprvé v jarní části prohráli.

Komentář trenéra Víta Čapka: Zápas se hodnotí špatně… zaspali jsme začátek utkání, ve 3. minutě jsme prohrávali 0:3 a od toho se vše odehrávalo. Ani v nejmenším jsme nenavázali na předešlé zápasy. Chyběla nám větší (spíše velká) vůle po vítězství, než měli domácí, ti hráli jednoduše a hlavně byli hodně efektivní a to nám chybělo. Doufám, že to byla facka a zdvižený prst do dalších zápasů, již nebudeme tento výkon opakovat.

Neděle 26. března: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň B 6:4 (3:0, 2:2, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Ke dvěma utkáním vyběhli v týdnu starší žáci. Nejprve se ve čtvrtek v rámci přátelského zápasu utkali s dorostem Třemošné. Proti starším hráčům se jim dařilo, po dvou třetinách měli dvoubrankový náskok. Dva góly vsítili také ve třetí části. V závěru jen Třemošná upravila skóre jednou trefou.

Čtvrtek 23. března: HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Podrobnosti o utkání

V sobotu v domácí hale přivítali Dobřany, kteří přijeli jen s devíti hráči v poli. Mečouni byli nebezpečnější od začátku a už v první třetině vedli o pět branek. V dalších částech náskok navyšovali, celkem se prosadili devatenáctkrát. Na druhé straně neskončil v brance žádný míček a Plzeňští tak udrželi čisté konto. Šest bodů si v utkání zapsali Marek Ptáčník (4+2), Pavel Fiala (3+3) a Petr Našinec (3+3).

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: My jsme tento týden odehráli hned dva zápasy. Ve čtvrtek namísto tréninku utkání s dorostem Třemošné a v sobotu soutěžní s Dobřany. S ohledem na věk hráčů soupeře byl náročnější ten čtvrteční. Byl pro nás hodně přínosný a jsem rád, že skončil naší výhrou. Výsledek sobotního utkání poznamenaly absence, kdy na naší straně jich bylo přece jen méně. Střelecky se nám dařilo a navíc to byl zápas s nulou obdržených branek. Ve čtvrtek vzal na sebe vůdčí roli výborně Pavel Fiala, v sobotu se střelecky prosadil obránce Marek Ptáčník, a to hned čtyřikrát. No a radost mám i z návratu Jardy Kasala, který ze zdravotních důvodů chyběl více než jeden a půl sezóny.

Sobota 25. března: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 19:0 (5:0, 7:0, 7:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Do Blovic vyjeli v početné sestavě mladší žáci. Na první gól se čekalo do druhé třetiny, kde plzeňské družstvo bylo přesné dvakrát. Ve třetí části na to mečouni navázali a radovali se pětkrát. V bráně se vystřídali brankáři März a Soták. O čisté konto přišli až v závěru, když si Blovice zapsaly jeden gól. Čtyřmi trefami se blýskl Matěj Šplíchal.

Komentář trenéra Michala Samce: Do utkání se zapojila již většina nově příchozích hráčů a tím pádem jsme měli k dispozici (pro nás v této sezóně nezvykle) velmi široký kádr. Mám radost, že noví kluci zapadli, hokejbal je evidentně baví a je na nich vidět, jak moc chtějí hrát. Celkově mohu tým za předvedený výkon pochválit, chyběla pouze větší jistota a klid a z toho vycházející lepší vzájemná spolupráce na hřišti, která by vedla ke vzniku více nebezpečných brankových příležitostí. Věřím, že jak si budou všichni hráči na sebe zvykat a navzájem se poznávat, půjde i toto postupem času nahoru.

Neděle 26. března: HBC Plzeň – SK Inter Blovice 7:1 (0:0, 2:0, 5:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 1. dubna

A-tým: HBC Plzeň – Kladno (11:00)
Starší žáci: Písek – HBC Plzeň (12:00)

Neděle – 2. dubna

B-tým: HBC Plzeň B – Kelti 2008 (14:00)
Dorost: Kert Park – HBC Plzeň (14:00)