Hodnocení víkendu: A-tým potrápil Kert Park, B-tým a dorost se doma radovaly

O velikonočních svátcích pokračovaly hokejbalové soutěže. A-tým vyjel na Lužiny, kde bojoval s Kert Park, ale domů si žádné body nepřivezl. B-tým v Precol Aréně dohnal ztrátu a porazil České Budějovice. S českobudějovickým celkem se před svými fanoušky potkal také dorost, který rovněž získal tři body.

A-tým

Na Velký pátek se mečouni pokoušeli natáhnout vítěznou sérii na hřišti Kert Parku. Ve třetí minutě se dostali domácí do vedení, ale Plzeňští drželi jednobrankovou ztrátu až do druhé části. Ta se plzeňským hráčům nevydařilo, Pražané nejprve utekli do tříbrankového náskoku, poté mu Západočeši nabídli dvě početní výhody 5 na 3 a Kert Park vyloučení dvěma góly potrestal. Plzeň se ale nevzdávala a bojovala až do konce. Na začátku třetí třetiny byl přesný v přesilové hře Lokajíček, jen šest vteřin před koncem základní hrací doby upravil skóre první brankou v Extralize mužů Deja.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas u dlouhodobě nejlepšího týmu v republice znamená udržovat co nejlépe stanovenou taktiku a vyvarovat se chyb, a to si myslím, že se nám na začátku zápasu dařilo. První gól, který dal soupeř, byl laciný a dal se vyřešit jinak, ale stalo se. Potom si myslím, že dva góly, které jsme dostali, byly z kategorie, že jsme udělali hloupé chyby hlavně v útoku, pak nám protiútok nevyšel zpět. Další branky jsme dostali z přesilových her, které má soupeř excelentně zpracované a zápas vypadal, že přídělů bude víc, ale tým se dokázal vzchopit, trochu jsme změnili hru a nakonec to přineslo ovoce, kdy jsme poslední třetinu vyhráli 2:0, a to vnímám hodně pozitivně. Kluci, kteří hráli třeba méně a vzali jsme je na Kert, aby ukázali, co v nich je, nás určitě nezklamali. Musíme pracovat, aby byla ve výkonech herní disciplína, to bych řekl, že je klíčem úspěchu. Když se na soupeře připravujete celý týden a pak na jeden okamžik důslednost hráčů vypadne, tak se to pak sype. Na druhou stranu z týmů, které hrají ve spodní části tabulky, jsme předvedli na Kertu velice solidní výkon a je třeba se trochu nastartovat k domácím zápasům.

Pátek 7. dubna: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 5:2 (1:0, 4:0, 0:2)
Podrobnosti o utkání

B-tým

O Velikonocích se na domácím hřišti představil B-tým, který se utkal s Českými Budějovicemi. Do utkání se plzeňským hráčům vstup příliš nepodařil a v sedmé minutě už prohrávali o dvě branky. V první části pak prostřelili hostujícího gólmana jednou, ve druhé na to našel soupeř odpověď. Ve třetí třetině mečouni předvedli skvělý obrat. Nejprve se na hosty dotáhli, na to Pedagog dvěma rychlými trefami zareagoval. Pak si domácí přichystali zajímavý závěr a čtyřikrát ještě rozvlnili sít. Dvěma góly a dvěma asistencemi k vítězství přispěl Pavlíček.

Komentář trenéra Víta Čapka: Zápas byl pro nás při vyrovnanosti tabulky poměrně důležitý pro postup do předkola play off. Poměrně brzo jsme inkasovali laciný gól, za chvilku soupeř přidal druhou branku. Nám se hra moc nedařila, nebyli jsme důrazní v předbrankovém prostoru. Naději pro nás vykřesal Kopal, kdy snížil na 1:2. Obraz hry se nezměnil ani v druhé třetině, naráželi jsme na obětavě a důrazně hrajícího soupeře, kde v jeho řadách bylo několik hráčů s extraligovými zkušenostmi a tam se projevovala jeho kvalita a dobře chytající Davídek. Ještě k tomu jsme darovali soupeři přesilovou hru, kterou hosté po skvělé souhře využili 1:3. Po malé bouřce v šatně přišel do třetí třetiny jiný tým, rázem bylo plné hřiště, podařilo se nám v rychlém sledu vyrovnat na 3:3, ale přišly dvě hrubky a bylo 3:5… zde ukázali hráči charakter, vůli po vítězství a vyrovnali na 5:5. Dvě minuty před koncem využil přesilovku Matoušek 6:5 a poprvé jsme v zápase vedli, do prázdné branky pečetil Pavlíček 7:5. Poslední třetinu jsme vyhráli 6:2 a to se jen tak nevidí.... hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a gratulaci k výhře.

Neděle 9. dubna: HBC Plzeň B – SK Pedagog České Budějovice 7:5 (1:2, 0:1, 6:2)
Podrobnosti o utkání

Dorost

V domácím prostředí bojoval také dorost, i ten poměřil síly s Pedagogem. První střela se ujala jen 32 vteřin po začátku zápasu, když za brankovou čáru dostal míček Meiner. Neuběhla ani minuta a mečouni se radovali znovu. Ve druhé třetině ve svém brankostroji pokračovali a třemi trefami skóre navýšili. Před druhou přestávkou byl poprvé překonaný také plzeňský brankář, v úvodu třetí patnáctiminutovky podruhé. Plzeňští ale soupeři nedovolili větší zdramatizování utkání, prosadili se ještě čtyřikrát, hosté jednou.

Komentář trenéra Tomáše Nejedlého: Do zápasu jsme měli výborný vstup, který určil směr celého utkání. Radost mám zejména z přístupu a z toho, že jsme celé utkání odehráli na 4 útoky, což se nám v minulých utkáních ne vždy podařilo. Kaňkou na utkáním jsou 3 zbytečně inkasované góly. Příští utkání máme v Kladně, které už bude těžší a na které se musíme v týdnu dobře připravit.

Neděle 9. dubna: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 9:3 (2:0, 3:1, 4:2)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 15. dubna

A-tým: HBC Plzeň – Dobřany (14:00)
Starší žáci: Jindřichův Hradec – HBC Plzeň (13:00)

Neděle 16. dubna

B-tým: Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň B (15:00)
Dorost: Kladno – HBC Plzeň (16:00)
Mladší žáci: Dobřany – HBC Plzeň (10:00)