Hodnocení víkendu: Áčko s dalším vítězným obratem, dorost uspěl na Kladně

A-tým o víkendu zakončil základní část. Mečouni potvrdili jarní zlepšení další výhrou. Tři body proti Dobřanům se zrodili ve třetí třetině. B-tým neuspěl na půdě druhého týmu tabulky, Suchdol udělal velký krok k vítězství hned v první části. Celky dorostu a mladších žáků dovedly své zápasy do samostatných střílení. Dorostenci v nich uspěli a zvítězili na půdě lídra tabulky. Další vítěznou čárku si připsali také starší žáci. FOTO: Martin Halíř.

A-tým

Plzeňané do zápasu proti Dobřanům nevstoupili ideálně. Relativně brzy se museli bránit ve čtyřech po trestu 2+2 minuty za vysokou hůl. Dobřany přesilovku v 6. minutě využily a náskok si přenesly do další třetiny. Ve druhé části branka nepadla. Daleko blíže bylo k vyrovnání stavu, než ke druhé dobřanské brance. Plzeňané ale v početní výhodě dvakrát krátce po sobě orazítkovali brankovou konstrukci. Třetí třetina ovšem stejně jako v zápase s Kladnem patřila Plzni. Mečouni se prosadili hned třikrát. Nejprve srovnal Lokajíček, který ve ve 43. vyhrál buly na Pavlíka, jenž vstřelil vítězný gól. V samotném závěru zvýšil na konečných 3:1 po milimetrové přihrávce Miksan. Mečouni tak zakončili základní část vítězně a v play-down vyzvou Prachatice.

Komentář trenéra Michala Edla:

Sobota 15. dubna: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Plzeňský B-tým na jaře ukázal, že umí trápit favority. V neděli čelil druhému Suchdolu nad Lužnicí na jeho hřišti. Ráz zápasu určili tři slepené trefy domácích mezi 10. a 12. minutou. Plzeňanům se ke korekci skóre naskytla možnost dvojnásobné početní výhody na konci druhé části. Gól v ní přišel, bohužel do sítě Plzně. Suchdol ve třetí části vstřelil pátou branku, hostům se bohužel žádný gól vstřelit nepodařilo.

Komentář trenéra Víta Čapka: Zápas se nám vůbec nepovedl, a tak není co hodnotit. Pro úspěch v zápase jsme neudělali vůbec nic, a tak jsme po zásluze prohráli.

Neděle 16. dubna: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Souboj prvního a druhého týmu západní divize nabídl pořádný boj. Rozhodčí v první třetině rozdali po třech trestech na každé straně, a to byl pouze začátek zápasu, kde se do zápisu napsalo celkem 95 trestných minut. Kladno šlo do dvoubrankového vedení, navrch mělo k dispozici trestné střílení. Ve druhé části mířili na trestnou lavici zejména kladenští hokejbalisté a gólový stav se vyrovnal. Ve třetí části dokonce mečouni obrátili vývoj utkání, silná ofenziva domácích ale srovnala a ke konci zápasu měla i navrch, rozhodnout zápas se ji ale nepodařilo, a to ani v prodloužení. Zápas nakonec ovládli mečouni. V šesté sérii samostatných střílení se podruhé v řadě prosadil Kotrouš. Díky němu a brankáři Kočkovi tak mohla propuknout plzeňská radost.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V neděli nás na Kladně přivítal velmi kvalitní soupeř, který není zvyklý prohrávat. My naštěstí také ne:-) Utkání mělo od prvních minut obrovskou kvalitu, která s postupem času ještě gradovala. Soupeř po dvou šťastných gólech vedl po první třetině 2:0. Nám se povedlo kluky o přestávce uklidnit a díky přesilovým hrám srovnat skóre. Ve třetí části jsme šli dokonce do vedení, soupeř však také díky přesilovce skóre srovnal. V závěru Kladenští stupňovali tempo víc a víc, nám se však, díky nasazení, bojovnosti a z části i díky štěstí podařilo tlaku odolat. V prodloužení jsme chtěli rozhodnout dříve, než začne tříminutová přesilovka domácích. To se nám sice nepovedlo, ale dlouhé oslabení jsme dokázali zvládnout a dostat zápas do samostatných nájezdů. V nájezdech jsme dvakrát utekli hrobníkovi z lopaty, kdy naši střelci byli pod tlakem konce zápasu, těžké chvíle jsme ale zvládli a nakonec jsme se mohli radovat z vítězství. Celkově to bylo velice kvalitní a emotivní utkání, které nám ukázalo spoustu věcí, na kterých musí neustále pracovat.

Neděle 16. dubna: HBC Kladno - HBC Plzeň 3:4ss (2:0, 0:2, 1:1 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Mečouni se v Jindřichově Hradci dostali do vedení již ve 4. minutě, soupeř ale téměř okamžitě vyrovnal. Plzeňané ale rovněž odpověděli slepenými góly, dva zásahy Kořínka znamenaly vedení Západočechů 3:1 po první části. Skóre se ve druhé části zdvojnásobilo, jinak ale mečouni zažili i lepší představení. Nakonec se mohli radovat z výhry 8:3. Před závěrečným duelem základní části nadále zůstávají neporaženi.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Výsledkově to vypadá fajn, ale spokojený jsem v sobotu nebyl. Rozcvička bez šťávy, stejně tak výkon mužstva minimálně celou první třetinu. Jestli se hráči nemají potřebu namotivovat a nastartovat na hřišti druhého týmu tabulky, pak je to naše nehezká vizitka. Po zápase tak padla chvála pouze na výkon brankáře, který dokázal v průběhu utkání tým podržet.

Sobota 15. dubna: TJ Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 3:8 (1:3, 1:3, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci sehráli v Dobřanech pohledný zápas. V sedmé minutě sice inkasovali, díky rychlému vyrovnání se ale stejně rychle oklepali a v závěrečné minutě první třetiny navíc vývoj utkání obrátili. Domácí ovšem srovnali na 2:2 a tento scénář se ještě dvakrát opakoval. Plzeňané nedokázali využít svých šancí a zápas tak dospěl do samostatných střílení. Ta nabídla celkem pět sérií, zachytaly si v nich oba brankáři Plzně, v rozstřelu ale nakonec uspěli domácí Šneci.

Komentář trenéra Michala Samce: V Dobřanech se hrálo výsledkově vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli z mého pohledu většinu času herně navrch, avšak nedokázali jsme často až drtivý tlak přetavit ve více gólů, zatímco soupeř byl maximálně efektivní a trestal každou naši chybu. Celkový projev týmu byl o mnoho lepší, než v předchozích zápasech, kluci se začínají vyrovnávat s odchodem opor do starší kategorie a iniciativu začínají přebírat sami. Věřím, že do konce sezóny půjdeme ještě výkonnostně nahoru, aby byli hráči co nejlépe připraveni na příští sezónu,

Sobota 15. dubna: TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň 5:4ss (1:2, 1:1, 2:1 – 0:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 22. dubna

  • Starší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle 23. dubna

  • B-tým: Blatná - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Třemošná (10:00)