Hodnocení víkendu: Áčko dál trápí koncovka, úspěšná mise juniorů

Plzeňský A-tým se dál pere s nízkou produktivitou. V sobotu proti Ústí byli mečouni střelecky aktivnější a vytvořili si více šancí. O gól úspěšnější byl ale soupeř. Zmar se prohloubil o den později, kdy proti Karviné ztratili Plzeňané vedení 2:0. Dařilo se juniorům, kteří uspěli na těžké půdě v Ústí nad Labem. Stejně tak dorostu v Berouně. V domácím prostředí vyhráli dorostenci až po samostatných stříleních. Stejný výsledek zapsali mladší žáci proti Třemošné. Víkend uzavřela vybojovaná výhra B-týmu.

A-tým

Plzeňané do zápasu vstoupili aktivně. Brzy měli k dispozici pětiminutovou přesilovku. Okolo Rechtorika létalo penzum míčků, žádný ale neskončil v brance. Na branky se čekalo až do druhé části. Plzeňané se v zakončení trápili. Dvakrát orazítkovali tyč, úspěchem neskončil ani průnik Roušala. Namísto toho přišly dva ústecké zásahy v početní výhodě. Z plzeňské strany okamžitě reagoval Pavlíček. Třetí část byla rozbitá řadou vyloučení. Žádný další gól v ní nepadl a Plzeňané tak v prvním víkendovém zápase neuspěli.

Komentář trenéra Michala Edla: V zápase jsme podle mého názoru měli po celou dobu více ze hry. Trápí nás ale koncovka, což je bohužel vidět. Měli jsme řadu příležitostí k tomu, abychom zápas zlomili na naší stranu. Měli jsme dostatek přesilových her, ale ty nám teď nefungují, jak bychom si představovali. Oproti domu dostaneme dva rychlé góly, které nám vstřelí soupeř velmi jednoduše. Když ale nejsme produktivní, je pravděpodobné, že soupeř naopak naše chyby potrestá. Závěrečnou kaňkou je pro mě trest ve hře, který jsme obdrželi. Tam si myslím, že to na tento trest nebylo, v kontextu nepotrestaného zákroku v průběhu zápasu. Uvidíme, zda tento trest dokážeme zvrátit.

Sobota 18. listopadu 2023: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Podrobnosti o utkání

V první části proti Karviné měli mečouni jasně navrch, na počet střel vedli 18:4. Na počet branek ale jen 1:0. Gólové čekání utnul Poláček. Plzeňané v první polovině druhé části pokračovali v aktivitě. Humlíček měl plné ruce práce, nadále ale trápil plzeňské útočníky. Jediným úspěšným střelcem byl Kunzmann. Karviná v polovině duelu vstřelila kontaktní branku a na Plzeň začala padat nervozita. Zmar Plzně v utkání demonstroval závěr zápasu. Nejprve v 41. minutě srovnal v přesilovce Diviš, dvě minuty po něm zmrazil Precol Arénu z dorážky Orság.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas s Karvinou je pro mě nepochopitelný. Měli jsme ho dobře rozehraný. Ve druhé třetině jsme se na jejím začátku zvedli. Co se poté dělo od prvního obdrženého gólu, to mi jako trenérovi hlava nebere. Každý z hráčů si musí říci, co je ochoten udělat pro tým. Jednoznačně nám bohužel chybí osobní odpovědnost, kterou jsme na jaře měli. U některých hráčů je nedostatečná. Pořád si myslím, že by tohle šlo překonat, kdybychom proměnili šance, které jsme si vypracovali. Měli jsme ještě více příležitostí, než proti Ústí, ale přesto to nepadlo na úrodnou půdu. Musíme se zlepšovat ve všech herních činnostech a dále pracovat.

Neděle 19. listopadu 2023: HBC Plzeň – HbK Karviná 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Také junioři se utkali s ústeckou Elbou, ovšem na jejím hřišti. Domácí si dokázali vypracovat šance, proti byl ale brankář Kočka. Byli to mečouni, kdo zásluhou kapitána Krejčího vstřelil první branku. Postupně se Plzeňané dostávali více a více do hry a přidávali další branky. Ústeckým nakonec povolili jednou trefu, a to když na tabuli svítilo 0:4. V závěru k žádnému dramatu nedošlo a Plzeňané si odvezli cenné tři body. U tří branek asistoval David Slezák.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu nás čekal zápas s nepříjemným Ústím nad Labem. To že nás nečeká nic jednoduchého se potvrdilo hned v první třetině, kdy nás soupeř dostával pod tlak a my jsme měli problémy dostat míček ze třetiny. Díky dobrému výkonu výkonu brankáře a jedné brejkové situaci, jsme šli však do vedení my. O přestávce jsme hráče upozornili na věci, které je potřeba zlepšit a náš výkon šel nahoru. Postupně jsme navýšili vedení a konec zkušeně zvládli.

Sobota 18. listopadu 2023: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Plzeňský dorost sehrál v pátek odložené utkání proti budějovickému Pedagogu. Herně měl od první třetiny navrch, což demonstrovala vedoucí trefa Našince z 9. minuty. Potom ale mečouni ze své hry vypadli a hosté otočili stav dvěma zásahy. Ve třetí části pokračovala aktivita Plzně a zásluhou byla druhá trefa Našince a vyrovnání. Duel rozhodla až samostatná střílení, kde byli úspěšnější mečouni.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Páteční zápas s Pedagogem nelze hodnotit jinak než zklamání a selhání. Po dobře odehrané první třetině se ve druhé pokazilo snad vše. Horko těžko jsme pak vydolovali alespoň dva body.

Pátek 17. listopadu 2023: HBC Plzeň – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 3:2ss (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

V neděli zajížděli mečouni jako druhý celek tabulky na půdu třetího Berouna. Oba týmy od sebe před zápasem dělil pouze bod. Plzeňané dobře začali a hned na konci první minuty vedli. Keltům zas vyšel start do druhé třetiny. Hru poté rozkouskovala vyloučení. Třetí třetina opět patřila hostům a po dvou trefách slavili cenné vítězství 3:1.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: V neděli jsme obtížnou misi v Berouně zvládli daleko lépe. Nejprve skvělý a přesvědčivý start korunovaný gólem, pak bohužel opět útlum doprovázený tradičně větším počtem trestů než soupeř, abychom se ke konci druhé třetiny vrátili k aktivní a i disciplinované hře, která nám přinesla další dvě vstřelené branky a plný počet bodů. Jsme za ně moc rádi.

Neděle 19. listopadu 2023: SK Kelti 2008 - HBC Plzeň 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Zápas mladších žáků proti Třemošné znamenal pro Plzeňany těžkou prověrku. I přesto, že od druhé minuty prohrávali, byli aktivnějším týmem na ploše. Srovnání ale nepřicházelo, a když přišlo, soupeř si vzal vedení zpět po brejkové situaci. Diváci poté sledovali divoký duel nahoru-dolu. Plzeňské vyrovnání tentokrát přišlo krátce po začátku druhé části. Další branky už nepadly. Zápas tak musela rozhodnout samostatná střílení, ve kterých se z vítězství radovali domácí.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Čekal na nás těžký soupeř. Třemošná nedala klukům nic zadarmo. Naši kluci byli aktivnější, ale žádná akce brankou neskončila. Soupeř poté skóroval z ojedinělé šance. Od té doby se hra přelévala sem-tam. Stále nás trápí produktivita. Nadřesli jsme se na vyrovnání, soupeř si ale do konce první třetiny vzal vedení zpátky. Opět jsme tedy dobývali branku soupeře, srovnat se nám podařilo ve druhé třetině. Při samostatných stříleních zachoval chladnou hlavu Kryštof Matějka a rychlou střelou pod břevno rozhodl zápas. Dnes to byla vydřená výhra.

Neděle 19. listopadu 2023: HBC Plzeň - TJ Tatran Třemošná 3:2ss (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

Minipřípravku čekal předposlední turnaj v roce 2023. V Horní Bříze mečouni dobře začali, později se týmu již tolik nedařilo. To nic nezměnilo na tom, že si naši nejmladší hokejbalisté turnaj užili.

Komentář trenéra Jana Pavelky: V sobotu jsme vyjeli na turnaj do Horní Břízy. Počasí nás trochu šimralo, ale děti se do toho vrhly. Do prvního zápasu jsme dobře nastoupili a hráli naši hru. Pak se nám z neznámých důvodů přestalo dařit. Nedokázali jsme ovládat míček, a to nás většinou dostávalo mimo dění a z naší hry jsme vypadli. Přes všechny dílčí nezdary typu podklouznutí se děti nakonec bavily a turnaj si společně užily. Čeká nás nyní poslední turnaj v roce a po něm nás čeká hodně tvrdé práce.

B-tým

Ve druholigovém utkání vedli mečouni po gólech Forejta o dvě branky. Horní Bříza ale dvěma zásahy v poslední minutě první části srovnali stav zápasu. Už v čase 15:07 po trefě Kastnera vedla opět Plzeň a tento gól se nakonec ukázal jako rozdílový. Pojistku na 4:2 přidal později Peroutka.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Zápas s Horní Břízou moc hokejbalové krásy nepobral. Hrálo se utkání plné osobních soubojů a nasazení. Na množství přihrávek a hezké souhry nebyl tentokrát ani čas ani prostor. O to více nás tentokrát těší ubojované vítězství.

Neděle 19. listopadu 2023: HBC Plzeň B - SK Horní Bříza 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 25. listopadu 2023

  • A-tým: Plzeň - Hostivař (11:00)
  • Junioři: Plzeň - Rakovník (14:00)
  • Starší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle 26. listopadu 2023

  • Minipřípravka: Turnaj Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (13:00)